Meny
14.09.2007

Konkurranse om miljøvennlig elektronikkdesign

Selskapet Premier Farnell plc har under navnet Live Edge (Electronic Design for the Global Environment) lansert en designkonkurranse, der elektroingeniører, studenter og representanter for de akademiske miljøene inviteres til å komme med forslag til innovative elektronikkonstruksjoner.
Konstruksjonene må på en eller annen måte representere et miljømessig fremskritt, for eksempel gjennom reduksjon av energiforbruket eller CO2-utslippet.

100 000 USD til vinneren
Vinneren mottar 50 000 USD i kontanter og en supportpakke til en verdi på ytterligere 50 000 USD, som blant annet omfatter tilknytning av eksterne designere, som kan hjelpe til med å bringe produktforslaget frem til en prototyp.

Vinneren kan også få juridisk bistand, markedsføring og PR. Premier Farnell formidler videre kontakter til investeringsmiljøer, slik at produktet kan kommersialiseres.

Selskapet vil aktivt markedsføre sluttproduktet gjennom sine salgskanaler, blant annet i kataloger på websiden og gjennom direkte salg. 
  
I tillegg til førstepremien vi fem andre produktforslag bli belønnet med 5000 USD hver.
  
Forslagene vil bli bedømt av et internasjonalt dommerpanel, som vil bestå av en blanding av erfarne folk fra innovatør- og entreprenørmiljøer pluss ingeniører fra industri og forskning.

Miljømessige utfordringer
Konkurransen har et miljøperspektiv, og toppsjefen i Premier Farnell, Harriet Green, uttaler:

– Kloden står overfor miljømessige utfordringer av en hittil ukjent størrelsesorden. Ved å frigjøre den kreativiteten som finnes i elektronikkindustrien er jeg overbevist om at det vil være mulig å gjøre noe med disse globale utfordringene for å påvirke fremtiden samtidig som en produktvisjon blir en realitet.

Konkurransekrav
Konkurransen er åpen for alle over 18 år. For å komme i betraktning skal designet registreres senest 31. oktober 2007. Det holder om den detaljerte beskrivelsen i henhold til konkurransereglene er innsendt før 30. november 2007.
  
I forbindelse med registreringen av en design skal man først navngi det og deretter gi en beskrivelse (maksimum 30 ord) av den applikasjonen man tar sikte på, samtidig som funksjonaliteten av designen skal beskrives (maksimum 100 ord).

Det er også et krav at registreringen omfatter en vurdering av de miljømessige gevinstene som konstruksjonen skal bane veien for.
   
I forbindelse med levering av designforslaget skal det leveres en detaljert diagramtegning på komponentnivå samt en ”Bill-of-Materials, BoM”, som skal inneholde partnummer og fabrikant av nøkkelkomponenter med datablad eller link til datablad.
  
Det kreves også et flow-diagram for enhver softwarerutine som brukes i forbindelse med programvarekomponenter.

For nærmere opplysninger om konkurransen, se www.live-edge.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no