Meny
11.09.2007

Verdens minste HD-kamera

Panasonic lanserer to nye HD-videokamera. Den ene modellen oppgis å være verdens minste og letteste, mens den andre gir mulighet for direkteinnspilling på DVD eller SD-minnekort i full HD-kvalitet med AVCHD-standard.
HDC-SD5 skal være verdens minste og letteste HD-videokamera med CCD, noe som betyr at innspillingen foregår med tre sensorer – en for hver grunnfarge.

Videomaterialet skal derved bli klarere og får sterkere farger. Oppløsningen er 1920 x 2090 piksler, og lagringen skjer på SD-kort.

Dette gjør kameraet mindre, men samtidig mer robust, fordi man slipper den følsomme mekanikken ved lagring på bånd eller DVD.

Med et 8 GB SD-kort blir innspillingstiden ved høyeste kvalitet 80 minutter og 180 minutter med økonomiinnstilling.
  
HDC-SX5 er et HD-DVD videokamera som kan spille inn både på DVD-plate og SD-kort. Brukes SD-kort kan materialet brennes over på en DVD. Brenningen gjøres i videokameraet uten å svekke HD-kvaliteten og uten innblanding fra PC.

HDC-SX5 har også 3CCD, og spiller inn med en oppløsning på 1920 x 2090 piksler.
  
Panasonics 3CCD-system har tidligere bare vært tilgjengelig på de profesjonelle videokameraene, som blant annet brukes i TV-opptak.
  
– Salget av HD-klare TV-er øker kraftig, og har man kjøpt en stor HD-skjerm, er det en selvfølge at man også bør ha et videokamera som kan levere HD-kvaliteten som kreves for at bildene skal bli skarpe, sier Anders Jonsson, nordisk produktsjef for kamera hos Panasonic.
  
En nyhet som finnes på begge videokameraene, er Panasonics nye bildestabiliseringsteknikk OIS (Optimal Image Stabilizer).

OIS kompenserer for skjelvinger på hånden cirka 4000 ganger i sekundet. Dette er en forbedring på åtte ganger fra tidligere format, som gjorde dette cirka 500 ganger per sekund.
  
Videooverføring fra både HDC-SD5 og HDC-SX5 til data gjøres med en USB-kabel eller direkte via SD-minnekortet.
  
Veiledende utsalgspris for HDC-SD5 er kr. 10 000 og for HDC-SX5 kr. 9 000.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no