Meny
11.09.2007

Her er den første mottakeren for bakkenettet

Grundig er første produsent som har fått godkjent en mottaker for det digitale bakkenettet.
Mottakeren vil være i handelen til åpningen av det digitale bakkenettet i Rogaland 1. september. Alle som bestiller Rikspakken, vil få kjøpe mottaker til under 500 kroner.

Norges televisjon, RiksTV og NRK har etablert en test- og godkjenningsordning for mottakere for å sikre at norske forbrukere får dekodere som fungerer i det digitale bakkenettet.

Grundig DTR 8720 er den første mottakeren som er godkjent. Grundig-mottakeren som er klar for HDTV, fungerer både med 220 v og 12 v strøm og har elektronisk programguide og adgangskontroll for foreldre. Den har både scart- og HDMI-tilkobling til tv-apparatet.
  
– Grundig sin mottaker er rask og svært enkel å betjene, med oversiktlige menyer, informative hjelpetekster og en praktisk fjernkontroll.

Vi er godt fornøyd med denne mottakeren, og tror at den vil få god mottakelse hos forbrukerne, sier kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV.

Utvalget blir større
Flere andre produsenter vil lansere mottakere for det digitale bakkenettet. RiksTV regner med at utvalget vil bli større allerede i løpet av september.
  
– Det er et åpent marked for mottakere. Det betyr at det er produsentene og radio- og tv-forhandlerne som i stor grad styrer dette markedet, basert på etterspørselen fra forbrukerne.

I løpet av høsten vil det komme mottakere som har innebygd harddisk og opptaksfunksjon (PVR). Vi tror også at en ny generasjon flatskjermer med innebygd mottaker vil komme i handelen i løpet av høsten.

Med en slik flatskjerm slipper man å ha en ekstra boks under tv-apparatet, sier Søreide.

RiksTV subsidierer mottakere
RiksTV kommer til å subsidiere mottakere til sine abonnenter. Ved å bli abonnent på Rikspakken i ett år vil kundene få en basismottaker til under 500 kroner.

Det kommer spesialtilbud til husstander som trenger flere mottakere. Uten abonnement vil mottakeren koste i underkant av 1500 kroner.
  
NRKs fire tv-kanaler og 13 radiokanaler blir fritt tilgjengelig i nettet. Rikspakken inneholder alle de andre viktige norske kanalene og noen av de mest populære utenlandske.

TV 2, TVNorge, TV3, TV 2 Zebra, Discovery Channel, Disney Channel, The Voice TV, SportN, TV 2 Filmkanalen, TV 2 Nyhetskanalen, Viasat4, FEM, National Geographic Channel og Animal Planet er alle med fra start i september.

BBC World blir lagt til i oktober i år, Lokal-TV er på plass i januar neste år og Åpen kanal kommer når konsesjon er tildelt og kanalen er etablert. Totalt vil Rikspakken telle 17 tv-kanaler og tre radiokanaler.

Prisen blir 189 kroner pr måned, med en totalpris inkludert avgifter på 3188 kroner første år og 2988 fra andre år.
  
–Vi tror svært mange vil velge Rikspakken. Da får man et bredt tilbud med alle de mest populære tv-kanalene i Norge. Basert på hva nordmenn faktisk ser på tv, dekker vi 94 prosent av tv-sendingene med kanalene i Rikspakken.

Nå kan alle som bruker vanlig antenne, få inntil 25 tv-kanaler og 16 radiokanaler, sier Søreide.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no