Meny
11.09.2007

Jakten på de gode eksemplene

Husbanken satser på å fremme miljøvennlig boligbygging og universell utforming gjennom å gjøre jakten på de gode eksemplene enklere for byggenæring, arkitekter og kommuner med lanseringen av en ny database for gode boligprosjekter.
Hovedformålet med den nye databasen, som ble lansert 20. august, er å formidle prosjekter med gode kvaliteter innefor Husbankens satsingsområder universell utforming, miljøvennlig boligbygging og byggeskikk og stedsutvikling.
  
– En av Husbankens viktigste oppgaver er å bidra til effektiv kunnskapsdeling og økt kompetanse innefor de boligpolitiske satsingsområdene blant våre samarbeidspartnere i byggenæringen og kommunene.

Vi håper databasen skal utvikle seg til å bli et effektivt verktøy for formidling av gode eksempler til nytte og inspirasjon for alle som er opptatt av utvikling av boliger med gode kvaliteter, sier overarkitekt Lars K.

Halleraker i Husbanken i en kommentar i forbindelse med lanseringen av den nye boligdatabasen.
  
Utbyggere og arkitekter kan selv legge inn prosjekter i databasen. Husbanken vil deretter vurdere prosjektene som er lagt inn og markere hvilke kvaliteter som skal være søkbare.

Ved å krysskoble søkeord kan brukeren for eksempel finne fram til prosjekter med en bestemt type kvalitet, bygget i en valgt del av landet i en spesifisert tidsperiode.

I basen vil det ligge opplysninger om blant annet tiltakshaver, arkitekt og byggeår samt bilder, snitt, situasjonsplaner og typiske planer.
  
Databasen er utviklet av Husbanken i samarbeid med siv.ark. MNAL Johan-Ditlef Martens, som også har vært prosjektleder.
« Tilbake

 CMS by Makeweb.no