Meny
07.08.2007

Impregnerer tekstiler med nanopartikler

Nå er det mulig å gjøre bilseter, møbler, tepper – ja til og med slips – avvisende mot vann og smuss ved hjelp av ørsmå nanopartikler.
Dette går frem av en pressemelding som er sendt ut av selskapet Relekta. Selskapet lanserer nå Nano Care Textile på det norske markedet.

Nano Care Textile består av mikroskopiske P.T.F.E.-partikler som kapsler inn fibrene og danner et vann- og smussavisende nettverk av partikler.

Selskapet opplyser at de aller fleste tekstilmaterialer kan impregneres med Nano Care Textile: klær, sko, tepper, bilseter, møbler, gardiner, madrasser, parasoller, markiser, telt, parasoller osv.
  
Nano Care Textile dusjes ganske enkelt på materialet som skal beskyttes. Etter at det har tørket, har materialet fått en sterkt forbedret motstandsdyktighet mot vann, smuss, fett osv.

Selv ketchup på slipset skal ikke lenger være en katastrofe. Smusset vil ikke trekke inn i tekstilet, og man kan skylle det av med vann.
  
Nano Care Textile skal etter tørking være både fargeløs og luktfri, det opprinnelige utseendet blir ikke endret. Relekta opplyser at Nano Care Textile forlenger levetiden på materialet og beskytter mot bleking fra UV-stråler. I tillegg blir materialet mindre brennbart.
  
Nano Care Textile leveres i forpakninger på 1, 5, 25 og 210 liter. (www.relekta.no)
« Tilbake

 CMS by Makeweb.no