Meny
19.06.2007

145 millioner for et bedre måltid!

Den første salven er gått for Måltidets Hus i Norge. Bygget reises i Stavanger og blir måltidsindustriens naturlige koblingspunkt mellom næring og akademia.
For å kunne hevde seg i en stadig sterkere internasjonal konkurranse samler næringsmiddelaktørene seg for utvikle kunnskapen under begrepet kulinologi.

Et begrep som omfatter kunnskapsområdet i skjæringspunktet mellom det kulinariske og det industrielle.

Internasjonalt implementeres kunnskapen i næringsmiddelindustrien og danner grunnlag for utvikling av ferdige måltidsløsninger for forbrukermarkedet og for cateringsektoren. Dette segmentet står for den sterkeste veksten i det internasjonale markedet.
  
Prislappen for bygget er på 145 millioner kroner. Rogaland Kunnskapspark og Norconserv AS står bak finansieringen av bygget, som vil inneholde fremtidens kantine, eksklusive kjøkken og unike fasiliteter for prosessforskning som alt skal stå klart i januar 2009.
  
Næringsaktører har gjennom etablering av Fagforum for Mat og Drikke understreket viktigheten av å etablere en arena for felles plattform for idé- og kunnskapsutvikling.

Det er da også næringsaktørene som er idéhavere og pådrivere for etablering av Måltidets Hus og etablering av et National Center of Expertise innenfor kulinologi.
  
Måltidets Hus vil være et kontaktpunkt, der industrien kan møte et sterkt nasjonalt forskningsmiljø. Norconserv AS etableres i bygget med koblinger til Matforsk på Ås og Fiskeriforskning i Tromsø.

I samme bygg flytter Gastronomisk Institutt inn. Etablerte næringsaktører vil etablere seg i bygget sammen med den nystartede matinkubatoren i Rogaland kunnskapspark.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no