Meny
07.03.2007

Høyspent sjøkabel til Kina: Nexans Norway vant storkontrakt

Nexans Norway har signert en kontrakt verdt over 1,1 milliarder NOK med det kinesiske kraftselskapet CSG og Guangdong Nan-Dian Power Equipment Co.
Nexans Norway skal produsere og installere en 500 kV-kraft sjøkabel til forbindelsen mellom øya Hainan og Guangdong-provinsen, som ligger sør i fastlands-Kina.

Den 30 km lange oljefylte sjøkabelen vil få et tverrsnitt på 800 mm og en kapasitet på 600MW. Kabelen vil bli produsert ved Nexans’ fabrikk i Tokyo Bay i Japan, NVC, som ble offisielt åpnet i januar i år.

Den skal installeres på ca. 100 meters dyp av C/S Nexans Skagerrak, Nexans eget kabelskip som selskapet kjøpte i fjor.
  
Etter planen skal kabelen tas i bruk i juli 2009. Forbindelsen kommer til å spille en strategisk viktig rolle i utviklingen av turismen på Hainan.
  
–Inngåelsen av et joint-venture i Japan hadde som målsetning raskt å øke vår kapasitet og mulighet til å betjene høyspentmarkedet de neste årene. Dette er den første kabelen vi produserer ved fabrikken i Tokyo Bay, og kontrakten beviser at behovene er økende i dette markedet.

Takket være denne alliansen kan vi i dag møte våre kinesiske kunders behov, sier administrerende direktør i Nexans Norway, Anne-Lise Aukner.
  
NVC-fabrikken er et joint-venture mellom Nexans og det japanske selskapet Viscas, med eierprosenter på henholdsvis 66 og 34 prosent. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no