Meny
02.01.2007

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year

Ståle Kyllingstad, gründer og konsernsjef i IKM Gruppen AS på Sola, ble 29. november kåret som nasjonal vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2006.

I tillegg ble det kåret nasjonale vinnere i kategoriene industri, tjenester og handel.


Kyllingstad fikk overrakt den prestisjetunge prisen av Siv Jensen, formann i Fremskrittspartiet og Erik Gudbrandsen, styreleder i Ernst & Young, under en direktesendt TV2-overføring (Skaperkraft 06 – en festaften med næringslivets helter) fra Oslo Konserthus.

 

Omkring 1400 gjester fra næringsliv, forvaltning, kulturliv og det politiske miljø var til stede på festforestillingen.

Revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young står bak kåringen – som arrangeres i nærmere 40 land over hele verden – i Norge i nært samarbeid med Fokus Bank, Handelshøyskolen BI og Norwegian.

  
Ståle Kyllingstad har siden starten i 1989 bygd et betydelig konsern innenfor olje- og gassindustrien.

IKM Gruppen tilbyr tjenester innenfor ferdigstillelse og inspeksjon, ingeniørtjenester, mekanisk industri, overflatebehandling, stillas, elektro og instrumentering. IKM står for Instrumentering, Kalibrering og Måleteknikk.

  
I sin begrunnelse for å tildele Kyllingstad prisen, sa juryen blant annet:

 

 ”Vekstskaperen har oppnådd gode økonomiske resultater og en sterk omsetningsvekst sammenlignet med konkurrenter og bransjen forøvrig.

Vekstskaperen startet opp virksomheten fra bunnen, men med klar forståelse for de muligheter oljevirksomheten kunne skape.

Gjennom etablering av stadige nye virksomhetsområder har han drevet virksomheten frem til å bli en internasjonal tjenesteleverandør med milliardomsetning.

  
Juryen mener at Ståle Kyllingstad med sine klare vekstambisjoner, operasjonell styrke og sitt engasjement for bedriften, nærmiljøet og de ansatte er en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur of The Year 2006”.

 

Kyllingstad blir i mai 2007 Norges representant under ”verdensmesterskapet” for vekstskapere i Monaco; Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year.
  
I tillegg til hovedprisen ble det delt ut bransjepriser innenfor industri, tjenester og handel. Ståle Kyllingstad ble også kåret til Ernst & Young Entrepreneur Of The Year i kategorien tjenester.

Han fikk overrakt prisen av Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian, Thomas Borgen, adm. dir. i Fokus Bank og Ingen Ellen Nicolaisen, adm. dir. i Nikita Gruppen.

 

Ole-Eirik Lerøy - Norges beste vekstskaper innenfor industri
Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2006 kategori industri, ble tildelt Ole-Eirik Lerøy, konsernleder i Lerøy Seafood Group ASA.

  
Konsernets kjerneområde er produksjon, videreforedling, salg og distribusjon av høykvalitets sjømatprodukter.

Selskapet hadde sin spede opprinnelse i 1899 da farfaren til Lerøy, Ole Mikkel Lerøen, startet salg av levende fisk på fisketorget i Bergen.

Gjennom sterkt fokus på strategiske partnerallianser, effektivisering av drift og strategiske oppkjøp har Ole-Eirik Lerøy utviklet selskapet til å bli et av de største selskapene i Norge på eksport av fisk.

 

Juryens begrunnelse for å tildele Lerøy prisen:

 

”Vekstskaperen har gjennom kombinasjon av organisk vekst og strategiske oppkjøp utviklet virksomheten fra en lokal og nasjonal distributør til en betydelig internasjonal produsent, foredler og distributør.

Virksomheten har meget gode økonomiske resultater og omsetningsvekst sammenlignet med både konkurrenter og bransjen forøvrig.

Vekstskaperen har arbeidet i virksomheten siden han var 8 år, først som bud, til i dag som konsernleder for et velrenommert selskap notert på Oslo Børs.

  
Juryen mener at Ole-Eirik Lerøy med sitt engasjement for selskapet og de ansatte er en verdig vinner at Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2006, kategori Industri.”

 

Prisen ble overrakt av LO-leder Gerd-Liv Valla og adm. dir. i NHO, Finn Bergesen jr.


Øivind Tidemandsen - Norges beste vekstskaper innenfor handel
Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2006 kategori handel, ble tildelt Øivind Tidemandsen, gründer og styreleder i XXL Sport og Villmark AS.

  
Tidemandsen har med stort engasjement deltatt både økonomisk og med personlig initiativ i flere nyetableringer.

Han var svært delaktig i oppbyggingen av Elkjøp og er nå i gang med å bygge opp møbelkjeden Living samt sjømatprodusenten Naustvik.

Gjennom bevisste prioriteringer har vekstskaperen klart å etablere XXL Sport og Villmark AS som en betydelig og lønnsom aktør i sportsbransjen på bare fem år.

  
Prisen ble overrakt av Kari Traa og Lasse Kjus. I sin prisbegrunnelse for kategori handel sier juryen:

”Vekstskaperen er en av de første til å etablere fullt utstyrte varehus, hvor utstyr til samtlige sports- og fritidsgrener finnes i vareutvalget.

Hovedfokus for driften er å fjerne fordyrende mellomledd, tilby produkter av høy kvalitet som appellerer til kundene og bygge opp effektive varehus hva gjelder vareflyt og kundeopplevelse.

Gjennom forretningsfilosofien er det etablert komplette sportsvarehus med konkurransedyktige priser og god lønnsomhet.

  
Juryen mener at vekstskaperens personlige visjoner og evne til å iverksette disse, gjør Øivind Tidemandsen til en verdig vinner av Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2006, kategori Handel”.

 

Festaften i samarbeid med Innovasjon Norge

Prisutdeling i Oslo Konserthus ble arrangert i samarbeid med Innovasjon Norge som delte ut Reodor-prisen, Bygdeutviklingsprisen og Kommersialiseringsprisen.

 

Juryen
Årets jury bestod av:
Leif Frode Onarheim (juryformann), Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge,
Trond Bjørnøy, partner i Norvestor Equity, Eimund Nygaard, konsernsjef i Lyse Energi, Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice,
Stig Remøy, adm. dir. i Olympic Ship og Entrepreneur Of The Year 2002,
Anni Onsager, selvstendig konsulent, Positiv Ledelse.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no