Meny
02.01.2007

Verktøykontroll med RFID-brikker

Etter at tømrerfirmaet Geir Sætheren AS på Hønefoss startet RFID-merking av bedriftens verktøy, har de fått bedre oversikt og bedre utnyttelse av verktøyet enn tidligere.

Det gir store besparelser, og daglig leder Nils Olav Sætheren har regnet ut at investeringen tjener seg inn første året.

 

Den erfarne entreprenøren har spesialisert seg på bygging av bolighus og er ofte engasjert på 15 byggeplasser samtidig.

 

Tidligere opplevde de at det var vanskelig å ha oversikt over hvor alt verktøyet til enhver tid befant seg, og at de derfor ofte måtte anskaffe nytt utstyr fremfor å bruke eksisterende.

 

Med en RFID-brikke på hver verktøyenhet ser Nils Olav Sætheren at denne problemstillingen hører fortiden til.

 

Tidligere ble alt utstyr som vinkelslipere og piggmaskiner ofte stående på byggeplassen til oppdraget var utført, selv om dette er utstyr som ofte benyttes i bare en kort periode.

 

Hittil har vi merket rundt 500 enheter med RFID-brikke, som skannes av hver ansatt når han tar ut verktøy og tilbakefører det til lageret.

 

Dermed loggfører vi hvilke ansatte som har ansvaret for det enkelte verktøy og vet hvilken byggeplass det befinner seg på. Når det er behov for konkret utstyr, er det enkelt å se hvor slikt utstyr befinner seg.

 

Det fører til at vi unngår forsinkelser og unødvendige investeringer og får langt bedre utnyttelser av utstyret vårt enn tidligere, spesielt når det gjelder verktøy som bare benyttes i korte perioder på hvert sted.

 

I tillegg er det aldri tvil om hvilken ansatt som har tatt utstyret ut av lageret, forklarer Sætheren. Alt fra spikerpistoler til elektriske sager og strømaggregater er nå merket med RFID-brikke.

 

Innføringen av systemet var enkelt, siden bedriften med 30 ansatte uansett skulle i gang med tidsregistrering i Tempus T3.

 

Det var enkelt å henge seg på dette som en tilleggsfunksjon i systemet, og merkingen tar vi etter hvert som utstyret er innom lageret.

Erfaringen så langt er at brikkene er solide og tåler tøff behandling, men vi er jo litt spente på om de tåler det norske vinterklimaet, sier Nils Olva Sætheren.

 

Han har regnet ut at investeringen fører til besparelser på minst 150 000 kroner i året og derfor tjener seg inn allerede det første året.

 

Da er beslutningen enkel, sier lederen for tømrerfirmaet på Hønefoss.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no