Meny
28.11.2006

Bilradio med innebygd navigering

Blaupunkt presenterer nå bilradioen TravelPilot Rome Europe NAV56E.


Utstyret kombinerer bilradio med blant annet CD- og MP3-spiller og innbygd navigeringssystem, som hjelper til med å finne raskeste vei til destinasjoner over hele Europa.

 

Dynamisk TMC-navigering gir automatisk siste trafikkinformasjon og dermed mulighet til å unngå å sitte fast i lange køer.

  

TravelPilot Rome Europe NAV56E har bakgrunnsbelyst TFT-fargedisplay, som viser veien ved hjelp av pilnavigering og kart. Samtidig gis kjøreanvisninger via bilens høyttalere med det volumet føreren ønsker.

 

Utstyret har 64 MB RAM arbeidsminne og en ”korridorfunksjon” som gjør at man kan spille CD-plater eller MP3-filer samtidig som man navigerer og som på forhånd også kan beregne lange reiseruter.

 

Ved hjelp av ti medfølgende CD-plater dekkes hele veinettet i 25 land i Europa, opplyses det fra produsenthold.
  

TMC-tilkobling (Traffic Message Channel) gjør at navigeringssystemet også kan arbeide dynamisk.

 

Det betyr at systemet løpende mottar trafikkinformasjon via FM-nettet og tar hensyn til for eksempel trafikkhindringer og kødannelser ved beregning av beste kjørerute.

 

En annen praktisk funksjon er at det kan legges inn og bli vist interessepunkter (POI, Point of Interest) man selv velger på displayet, for eksempel bensinstasjoner, restauranter, utfluktsmål eller golfbaner.
  

Bilradioen har en forsterker på 4 x 50 watt maks effekt (RMS 4 x 26 watt) og digital parametrisk 5-bånds equalizer, som gjør at lyden kan stilles inn etter akustikkforholdene i bilen.

 

CD-spilleren spiller både vanlige CD-plater og brente CD-er med filer i MP3- eller WMA-format.

 

Frontpanelet kan tas av for å redusere risikoen for tyveri fra bilen. Produsenten opplyser at man enkelt kan montere TravelPilot Rome på egen hånd, uten tilkobling av hastighetsmålesignalet med opprettholdt nøyaktig navigering.

 

Ved installasjon på et verksted, er det mulig å tilkoble hastighetsmålesignalet, som gir systemet informasjon selv i lange tunneler, der GPS-signalene ikke når frem.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no