Meny
28.11.2006

Tjuvstartet EU-prsojekt om bedre biff

ProSafeBeef er navnet på et kjempestort forskningsprosjekt i EU-regi som starter opp i februar neste år.

Men på Matforsk har man allerede tjuvstartet. Ideene til forskningsprosjektet, hvis hele navn er ”Improving the Safety and Quality of Beef and Beef Products for the Consumer in Production and Processing”, startet for mange år siden.

 

Det ble skrevet en søknad i et tidligere rammeprogram, men denne nådde ikke helt opp.

    

Egentlig var det et prosjekt som var vinklet på matsikkerhet, men nå fant vi ut at kvalitetssiden også måtte med, og da kom den pilaren som jeg skal lede, forklarer forskningssjef Kjell Ivar Hildrum på Matforsk.

  

Målet med ProSafeBeef er å utføre industrirelevant forskning i samarbeid med små og mellomstore kjøttbedrifter og interessenter på temaer relatert til trygg og sikker tilgang på kjøtt fra storfe, med vekt på innovasjon av nye produkter og prosesser.

 

For å nå disse målene vil en rekke forskningsorganisasjoner fra hele verden samarbeide for å utvikle ny kunnskap og bruke denne innenfor hele verdikjeden, fra ”fork to farm”. 

 

Det kan for eksempel være å bruke mindre kostbare cuts, se på muskler i storfe og bedre utnyttelse av bog, som er dårlig utnyttet i dag, sier Kjell Ivar Hildrum.

 

Matforsk er en av de sju ”Principal Participants”, som har hovedansvar for gjennomføringen av prosjektet. Instituttet har ansvaret for Pillar 4, der innovasjon av prosesser og produkter er det sentrale temaet.

 

Matforsk har også ansvar for ”work packages” og ”tasks” i de andre pilarene. Prosjektet vil stimulere tverrfaglig forskning på instituttet fordi tre av fire forskningsavdelinger på Matforsk er involvert. Minst 10–12 av våre forskere vil være involvert, forteller Hildrum.

 

Kilde: www.Matforsk.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no