Meny
28.11.2006

Njord forberedes for gasseksport

Njord-feltet i Norskehavet tar et viktig skritt mot oppstart av gasseksport.

Under en revisjonsstans som startet i midten av november forberedes Njord A-plattformen for gassproduksjon. Oljeproduksjonen er stanset i de åtte dagene revisjonen varer.

 

 

Tirsdag 14. september ble det heist om bord åtte prefabrikkerte enheter med en totalvekt på 40 tonn som skal installeres i prosessanlegget på plattformen.

 

En vesentlig del av installasjonen vil bestå av sveisearbeider, som det er hensiktsmessig å utføre mens produksjonen er stanset, sier prosjektleder Helge Rivelsrud i enheten Tie-in Projects.

 

Han leder prosjektet som forbereder Njord for gasseksport. Etter planen vil gasseksporten fra det som hittil har vært et rent oljefelt, begynne i oktober 2007.

  

Prosjektet følger tidsplanen, og vi gjør unna så mye som mulig av forberedelsene som kan gjøres før to gasseksport-moduler løftes på plass neste sommer.

 

Vi håper også været i området bedrer seg slik at vi før jul kan gjennomføre nedgravingen av produksjonsrørene, som ble lagt på havbunnen tidligere i høst, sier Rivelsrud.

 

Stor revisjon
Driftsorganisasjonen på Njord gjennomfører et omfattende vedlikeholds- og modifikasjonsarbeid, som kommer i tillegg til arbeidet med gasseksport-prosjektet.

 

Boligkvarteret på plattformen er utvidet med 17 senger, som er tatt i bruk til denne revisjonsstansen.

 

Dermed er det plass til 137 personer om bord. Alle disponible sengeplasser benyttes under revisjonen.

  

Dette er en av de mest omfattende revisjonsstansene på Njord siden feltet startet opp. I løpet av de åtte dagene skal det gjennomføres nesten 6000 arbeidstimer om bord, sier Ove Steinar Soltvedt, som er prosjektleder for revisjonsstansen.

  

Omtrent halvparten av arbeidet under revisjonen er knyttet til gasseksport-prosjektet og forberedelsene til innkobling av gassmoduler med en ny ventil.

 

Videre skal det blant annet gjøres omfattende modifikasjoner og inspeksjoner av separatorer, sier Soltvedt.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no