Meny
28.11.2006

IKEA inngår miljøallianse med GRIP

Stiftelsen GRIP og IKEA Norge har inngått en ”Grønn Allianse”. Det er første gang GRIP inngår denne type allianse med en aktør innenfor varehandel.

GRIP (stiftelsen for bærekraftig produksjon og forbruk) skal bidra med rådgivning og kartlegging knyttet til miljøaktivitetene ved IKEAs virksomhet. I samarbeidet blir det lagt særlig vekt på å etablere tiltak knyttet til miljøvennlige arbeidsreiser og for å øke andelen kollektivreiser til og fra varehusene.

 

IKEA blir samtidig en del av GRIPs næringslivsnettverk, som består av bedrifter som ønsker å arbeide aktivt for et bedre miljø.

 

Samarbeidet gir nye muligheter

– IKEA ser på miljø og samfunnsansvar som en viktig del av virksomheten. I forhold til energiforbruk, transport, arbeidsmiljø, utslipp og avfall er mye oppnådd de siste årene, men mange ting gjenstår.

 

Et tettere samarbeid med GRIP gir oss anledning for å ytterligere å sette fart i arbeidet, sier Nina Schefte, miljø- og samfunnsansvarlig i IKEA Norge. Samarbeidet med IKEA gir oss erfaring med hvordan en betydelig organisasjon som IKEA kontinuerlig søker etter de gode miljøløsningene lokalt, så vel som globalt.

 

Vi har stor respekt for det arbeidet IKEA bidrar med på dette området, sier Rune Drægni, ansvarlig for GRIPs satsing innenfor næringslivsallianser.

 

Transport: utfordringer og løsninger

Dialogen mellom IKEA Norge og GRIP har pågått over flere år og har blant annet resultert i at Posten leverer IKEA-produkter med varebiler som går på 100 % biodrivstoff. Det er en del av IKEAs strategi for å redusere utslipp fra egen virksomhet.

  

Vi er svært fornøyd med å få en avtale med IKEA Norge. Den største miljøutfordringen til moderne bedrifter som IKEA er knyttet til transport, og i fremtiden vil det måtte skje endringer på dette området, sier direktør i GRIP, Eva Britt Isager.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no