Meny
28.11.2006

Hybrid ut i verden

Etter ti års utviklingsarbeid og tre års prototypdrift har Hybrid Energy solgt de to første kommersielle eksemplarene av selskapets hybride varmepumper for høye temperaturer. Nå står verdensmarkedet for tur.

Siden juni 2003 har en prototyp i full størrelse av Hybrid Energys industrielle varmepumper vært i drift på Tine meieri på Nærbø i Rogaland.

  

Nå er de to første salgene gjort. Et anlegg skal installeres på Institutt for Energiteknikk (IFE) for å varme opp en del av bygningsmassen. Systemet skal være i drift i høst.

  

Det andre skal til Gilde Norsk Kjøtt på Rudshøgda nord for Hamar og skal være i drift innen mars 2007. Der behøves vann med en temperatur på 83 grader til rengjøring av rør og utstyr. Varmepumpen som skal til Gilde, er på 650 kilowatt og skal spare over tre gigawattimer energi pr. år.

  

Etter at disse to er i drift, skal vi satse internasjonalt. I første omgang skal vi søke effektive måter å internasjonalisere på, sier Bjarne Horntvedt, daglig leder i Hybrid Energy på Kjeller ved Lillestrøm.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no