Meny
28.11.2006

Gå ”ut” på taket

Et topphengslet takvindu kan egne seg både som rømningsvei og et sted å stå ”på taket” uten å få vinduet i hodet. Det egner seg også der vinduet står plassert høyt over gulvet.

Et takvindu gir plenty med lys og luft inn i et rom, som ellers ville vært mørkt og trist. Men noen ganger er det godt å stå i vinduet. Et topphengslet takvindu gir den gode følelsen av å gå ut på taket med full ståhøyde.

 

Det blir plutselig mulig å se ut i 180 graders vinkel, og kanskje mer noen steder. Større bevegelsesfrihet og utvidet bruksareal er resultatet.
  

Et takvindu skal ikke monteres så lavt at noen kan falle over kanten. Men når kanten er høy nok, kommer et topphengslet vindu til sin rett. Men også når det sitter høyere i taket, kan et topphengslet vindu være en gunstig løsning. 
  

Det stilles spesielle krav til rømningsveier. Et topphengslet takvindu kan tilfredsstille byggforskriftenes krav til rømningsveier. Dersom taket egner seg for rømning og vinduet er stort nok, kan et topphengslet vindu være en utmerket løsning. Et midthengslet vindu kan uansett ikke benyttes til rømning.
  

Hvis et topphengslet takvindu er vendbart, er rengjøringen uproblematisk. Da kan det rengjøres innenfra. I en pressemelding som Ny Teknikk har mottatt, opplyser vindusprodusenten Velux at deres topphengslede takvindu ser likt ut som andre takvinduene de produserer, når det er igjen.

 

Det har de samme detaljene og monteringsprinsippet som de midthengslede takvinduene.
En separat ventilasjonsklaff under gripelisten i overkant av vinduet kan stå åpen i all slags vær og sikre en viss luftgjennomstrømming. 
  

Velux opplyser at det topphengslede vinduet er enkelt å åpne fordi håndgrepet er plassert nederst på rammen. Også de kraftige, dempende fjærene gjør åpning og stengning enkelt. Rammen åpnes trinnløst.
  

Velus opplyser at både de topp- og midthengslede takvinduene kan utstyres med trådløs fjernkontroll og et stort utvalg av integrerte solskjermingsprodukter, for eksempel rullegardiner, persienner og markiser.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no