Meny
28.11.2006

Et generasjonsskifte innenfor mobile vegger:

Systemet Dorma Moveo er utviklet av et sterkt og stabilt lettvektsmateriale som blant annet benyttes innenfor flyindustrien.

Produsenten kaller det et generasjonsskifte innenfor mobile vegger og sier at systemet gir en ny dimensjon til alt fra prosjektering til installasjon og håndtering av veggene.

 

De hevder at systemet tilfører nye perspektiver for arkitekter, montører og brukere av fleksible rom. Den nye generasjonen av flyttbare elementer tilbyr en raskere tilslutning, lettere vekt og gir dessuten økt fleksibilitet enn forgjengerne.

 

Ved prosjektering av dagens bygninger, enten det er kontor, hotell, konferansesentre, undervisningslokaler, kjøpesentre, aktivitetslokaler eller utstillingshaller øker kravene til innebygde systemer, som skal være fleksible og montert i henhold til dagens lover og forskrifter.

 

Arkitekten må derfor komme med løsninger som kombinerer sikker drift, høy komfort, god lydisolering og ikke minst attraktiv design. Produsenten av det nye Dorma Moveo hevder at alle disse kravene blir tilfredsstilt med løsninger som tar bort behovet for fastmonterte vegger. Det innebærer at fleksible rom kan skapes og tilpasses på et øyeblikk – alt etter behov.

 

Lett og stabil

Veggelementene, som er 100 mm tykke, oppgis å ha høy stabilitet. Til tross for lav vekt skal de ha bedre tekniske funksjoner enn sammenlignbare mobilvegger på markedet. Funksjonen ComforTronic, som sikrer riktig tetning med presis kompresjon, er standard.

 

Denne funksjonen sikrer stabiliteten og gir korrekt lydisolering, får Ny Teknikk opplyst. Når et element kommer i kontakt med foregående element, tar ComforTronic-systemet over, og tetningen styres automatisk; man slipper den manuelle betjeningen med løst håndtak. Hastigheten ved tetning og åpning oppgis å være ca. fem sekunder.

  

Med en elementvekt som er opptil 50 prosent mindre enn generell standard tilbyr Moveo nye perspektiver i høye rom. Tidligere førte den høye vekten på elementene til store krav til bærende konstruksjon, som igjen skapte store utfordringer og ikke minst høye kostnader.          

Gjennom presisjonen av tetningene og den kompakte konstruksjonen av elementene blir verdiene for lydreduksjonen mellom 37 dB og 55 dB. Om det skjer en feil i strømtilførselen kan tetningene håndteres manuelt i begge retninger.

  

Den første veggen i Dorma Moveo-systemet i Norge er levert til AF Skandinavias nye kontorbygg i Råde i Østfold. Veggen skal inn i et kombinert møterom og kjøkken/kantine. Anleggsleder på bygget er Trond Westby.

 

Funksjon og konstruksjon

Dorma Moveo-systemet lanseres i tre separate produktlinjer. Smart Line er anvendelig ved krav om lav lydisolering (37 dB) og normale høyder. Business Line tilbyr en funksjonsanpasset løsning med lydisolering fra middels til høye verdier (47 og 55 dB), kombinert med flere designmuligheter.

 

Design Line leverers med beste lydisolering (55 dB), kombinert med høyeste kvalitet på utseende. Valg av eksteriør er logisk plassert i tre ulike kategorier: Design Collektion er en høykvalitetsutgave og kan fås i tre, metall eller med RAL-malte vegger.

 

Classic Collektion består av 12 stk standardfarger og 8 stk. tremønstre i laminat. Funktionell Collektion tilbyr flere muligheter fra uslipt stål til skrivbar eller magnetisk panel. Veggene kan anvendes som whiteboard eller som OH-duk.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no