Meny
28.11.2006

Kaesers nybygg i Vestby åpnet

Det nye bygget til KAESER Kompressorer ble offisielt åpnet 1. november av eier og konserndirektør Thomas Kaeser.

Byggearbeidet startet i februar i år, mens selve prosjekteringen har pågått siden våren 2005. Etter tilnærmet full renovering er det nesten som å flytte inn i et nytt bygg for KAESER Kompressorer AS på Verpet industriområde i Vestby.

 

Bitende novemberkulde la ikke noen demper på den høytidelige åpningen av KAESERS nybygg i Vestby. Representanter fra fjern og nær deltok i høytideligheten: konserndirektør Thomas Kaeser, representanter fra det tyske ariktektfirmaet Harald Eichorn, ledelse, ansatte, politikere og presse.

  

Administrerende direktør Yngvar Carlsen åpnet med å ønske velkommen. Han trakk noen historiske linjer og fortalte om byggeprosessen fra starten i 2005 og frem til i dag. – Vi bygger om lokalene for å kunne betjene kundene bedre, sa han.

 

Vi vil få bedre logistikkløsninger i form av et nytt paternosterlager, blant annet. Utvendig vil man kunne se at bygget blir større, og det blir tilpasset Kaeser’s Corporate Identity. Den samme tilpasningen skjer i andre land, forklarte han.

 

Det var store investeringer som skulle gjøres, men ifølge Carlsen var dette i tråd med filosofien selskapet står for: kvalitet og lang levetid. – Vi hadde regnet med å starte byggingen allerede våren 2005 slik at vi kunne være innflyttet innen årsskiftet, fortalte Carlsen, men dessverre oppstod det forsinkelse i starten fordi prosjektet skulle samkjøres med datterselskaper i andre land, som også stod for tur til nybygg eller renovering.

 

Men fra startskuddet i februar, hadde det gått over all forventning. De hadde unngått de store overraskelsene, og arbeidet hadde gått jevnt og trutt uten avbrekk av noe slag. Entreprenørselskapet Veidekke i samarbeid med konsulentfirmaet Pro-Plan AS var ansvarlige for nybygget. Carlsen gav noen tall som fortalte om byggets dimensjoner:

 

100 kubikkmeter betong, 14 tonn armeringsjern, 22 tonn stål og 10 000 meter med elektriske kabler hadde gått med. Så ble det også et staselig bygg.

  

Konserndirektør Thomas Kaeser orienterte de fremmøte om de verdiene selskapet er bygd på, og som hadde gitt suksess: kvalitetsprodukter, kundepleie, motiverte medarbeidere, gode samarbeidspartnere, riktige investeringer, innovasjon og ikke minst at selskapet er familieeid. 

 

Det siste innebærer at selskapet ikke styres av utenforstående ut fra kortsiktige lønnsomhetsvurderinger. Det at selskapet er familieeid, sikrer kontroll og stabilitet, avsluttet Kaeser. Så foretok han den høytidelige snorklippingen.

En militærtropp (anno 1800) fra Fredriksten Festning stod for et spektakulært innslag med sluttet orden og militærsalutt. Det satte sluttstrek for en stilfull åpningsseremoni

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no