Meny
12.11.2006

Norsk lam frister Italia

Italienerne har fått smaken på norsk lammekjøtt. To tonn av høstens ferske lam havner nå på restaurantbord i Italia.

Fram til jul skal vi sende lammesadel og carré til Italia to ganger i måneden, sier eksportsjef Tony Barman i Gilde til Newswire.

  
Planen er å vinne restaurantkokkenes hjerte for norsk lam først, for deretter å introdusere kjøttet i butikkene.

  
Det er første gang i historien at Gilde eksporterer ferskt lammekjøtt til Italia. Kjøttet kommer fra selskapets slakteri på Gol.

 

Best i verden

Det er aktuelt for Gilde å følge opp med fremstøt overfor dagligvarehandelen. På lengre sikt kan italienske forretninger komme til å selge bog, stek og koteletter fra norske lam.

  
Gilde opprettet en egen eksportavdeling for halvannet år siden, da selskapet fikk en stor avtale med Esso om å levere norske pølser til bensinstasjoner i Europa. Det ga støtet til å kartlegge også andre muligheter.

  
Lam peker seg ut, fordi klima og beiteforhold i Norge gir en kvalitet som er helt spesiell i verdenssammenheng. Markedsmessig er det konkurranse fra land som Skottland, Irland og Wales, men våre lam er aller best, sier Tony Barman.

 

Store muligheter

Gildes samarbeidspartner på eksporten til Italia er Gusto Tradizionale, som er et norsk selskap med spesiell kunnskap om det italienske matmarkedet. Gusto Tradizionale har bistått med å finne distributør og analysere muligheter.

  
Italienerne importerer 13 000 tonn lammekjøtt per år. Samlet import for landene på det europeiske fastlandet er 350 000 tonn. Med den toppkvaliteten vi kan tilby, er det åpenbart at det her ligger store muligheter åpne for Norge, sier daglig leder Frode Ranhoff i Gusto Tradizionale.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no