Meny
12.11.2006

Revolusjonerende spillteknologi fra Nintendo

Nintendos nye spillmaskin, Wii, lanseres i Norge 8. desember. Det som er revolusjonerende med maskinen, er styringen av spillene.

Håndkontrollen gir en intuitiv forståelse av hvordan du spiller. Den registrerer hvor du befinner deg i rommet og bevegelsene dine, og dette styrer spillet. Dette åpner for helt nye spillemåter og en større nærhet mellom bruker og spill.

 

På konferansen Digitale læringslandskap, som ble arrangert i Stavanger 25. oktober, ble en demonstrasjonsenhet fra Nintendo of Europe vist for første gang. Konferansen fokuserte på hvordan spill og simulering kan bidra til læring.

 

På konferansen deltok foredragsholdere fra Norge, Sverige, Danmark, England og USA. Blant foredragsholderne var representanter fra SimSurgery, som presenterte operasjonssimulering.

 

NTNU presenterte Virtual Reality Lab, og Ron Edwards fra UK gav en ”live” demonstrasjon av en simuleringsplattform for ”SEcure Emergency Response Training and Misson Rehearsal”.

 

Konferansen ble arrangert av Abelia i samarbeid med Universitetet i Stavanger, Statoil, Lyse Tele, 180 Grader og Stavanger-regionene Næringsutvikling.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no