Meny
11.11.2006

IP prosjekt til 2 milliarder kroner

Alcatel skal i en toårs-periode oppgradere fastnettet til australske Telstra Corporation for 270 millioner euro (over 2 milliarder kroner).

Prosjektet er et ledd i de to selskapenes strategiske avtale som ble inngått i november 2005. Telstra går nå inn i neste fase av transformasjonsprogrammet mot neste generasjon IP-basert nett.

  

I 2006/07 skal Alcatel etablere en IP-plattform i fem australske byer: Melbourne, Sydney, Brisbane, Perth og Adelaide, basert på neste generasjons teknologi. Det dreier seg om IP-DSLAMer, Ethernet Aggregation og optiske nettverksløsninger.

  

I løpet av det siste året har Telstra gjort store fremskritt på veien mot et neste generasjons fastnett. Allerede tidlig i 2006 kunne Telstra knytte de første kundene til Alcatels IP-DSLAM, sier Telstras administrerende direktør for Nettverk og Teknologi, Dan Burns.

  

Disse oppgraderingene er viktig for å sikre at vi de neste fem til ti årene kan tilby våre 5,3 millioner kunder de beste tjenestene: høyhastighets Internett, telependling, videokonferanser og videooverføring av tjenester generelt. En annen milepæl på vei mot den neste fasen er etablering av Telstras nye integrasjonslaboratorium som skal driftes av Alcatel.

  

Dette laboratoriet vil utføre ende-til-ende-testing av neste generasjon teknologi for å sikre smidig integrasjon i Telstras nett, sier Dan Burns og legger til at Alcatels integrerte og fleksible arkitektur vil gi Telstra et skalerbart, fremtidsrettet nett som samtidig kan levere nye personlige mulitmediatjenester til privatkunder og avanserte virtuelle private tjenester til næringslivet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no