Meny
11.11.2006

Vestnorsk Engineering med stor leveranse til Avinor

16. oktober åpnet Avinors nye brannøvelsesfelt ved Værnes. Anlegget på Sandfærhus, like ved flyplassen, er det eneste i sitt slag i Midt-Norge.

Her skal flyplassens egne brannmannskaper drilles på å slukke flybranner, redde ut passasjerer og mannskap fra ulykkesfly, og trene røykdykking. Tidligere har de måttet reise til Tromsø, Gardermoen,

 

Høvringen eller Norsk brannskole i Tjeldsund for å få like gode treningsmuligheter. Lokalt har det bare vært et stort kar med parafin, og vraket av et jagerfly, som har vært brukt i liknende trening.

 

Selskapet Vestnorsk Engineering (VNE), lokalisert på Os utenfor Bergen, har nå levert den første brannvernsimulatoren som skal leveres til Avinor. VNE har skrevet kontrakt med Avinor på til sammen sju simulatorer, og disse skal monteres på forskjellige lokaliteter rundt om i landet.

 

VNE er og i forhandlinger om ytterligere leveringer til Avinor. Den første er nå montert på Værnes utenfor Trondheim og er et prestisjeprosjekt som VNE vant i skarp konkurranse med andre leverandører.

  

Simulatorene skal brukes til å trene Avinor-personell opp i en rekke typer alvorlige situasjoner som kan oppstå på flyplasser rundt om i landet. Først og fremst skal disse brukes for opptrening i forbindelse med krisesituasjoner, der det blir brannutvikling i fly.

 

VNE har i denne prosessen arbeidet tett sammen med Avinor og sammen har de utviklet en simulator som har tatt hensyn til alle de utfordringer som Avinor-personell kan bli utsatt for.

  

VNE har tidligere levert en omfattende havarisimulator til sjøforsvaret. Denne er montert på marinebasen, Håkonsvern. Dette er en simulator som gir opptrening av personell i helt realistiske situasjoner om bord i forsvarets fartøy.

 

Bortsett fra rent skroghavari er simulatoren også utstyrt med lyd-, røyk- og gass-system.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no