Meny
07.11.2006

Ny teknikk gir vevde vinylgulv lang holdbarhet

Nå lanseres en kolleksjon designgulv i vevd vinyl med en slitestyrke som visstnok skal savne sidestykke i markedet.

Med hjelp av en ny teknikk og forbedret råmateriale har de nye modellene fått en mer hardfør og jevn overflate. På innredningsmessen Interieur 2006 i belgiske Kortrijk ble nyheten presentert for første gang.

 

– Våre produkter bruker å bli rost for den trendy og smakfulle designen, og vi forventer at den nye kolleksjonen Eight får en like bra mottakelse, sier Marie Eklund, sjefsdesigner og markedsansvarlig i Bolon.

 

– Men framfor alt tror vi at disse høykvalitative egenskapene skal revolusjonere markedet. Vi satte listen veldig høyt og lyktes å nå opp til våre høye ambisjoner. Etter det jeg vet, finnes det ikke noen annet gulv innenfor dette området som har alle de egenskapene som Eight kan vise.

 

I tillegg til svensk, moderne design og attraktivt utseende holder produktene en høy klasse blant annet når det gjelder holdbarhet og funksjonalitet, sier Eklund.

  

Kolleksjonen omfatter åtte modeller i fire naturnære basisfarger. De har fått sine navn etter verdensmetropoler som New York og Tokyo fordi produktene er tenkt å passe inn i moderne bykontorer og lignende miljøer.

 

Halvparten er stripete og har fått tilleggsnavnet Eight a.m., mens de øvrige fire, som er uten mønster, er blitt døpt til Eight p.m. At kolleksjonen heter Eight, betyr ikke bare at den er nummer åtte i rekken. Navnet henspiller på åtte timers arbeidsdag, og på evighetssymbolet, som symboliserer den lange holdbarheten.

 

Ifølge produsenten oppfyller de nye gulvene høye krav til brannsikkerhet, sklisikkerhet og lyddemping, samt at de er lette å rengjøre. Til å begynne med skal kolleksjonen selges som gulvplater i størrelsen 50 x 50 cm, men selskapet har også som mål å selge den i lengder på 2 x 25 cm i løpet av kort tid.

  

Produktene er sertifisert i henhold til ISO 14 001 ettersom de er 80 % resirkulerbare og ettersom råmaterialet for det meste består av fornybart naturmateriale.

 

Utviklet med ny teknikk

Eight skiller seg fra tidligere kolleksjoner på flere måter. For å få fram den jevne overflaten og de høye antislitasjeegenskapene har selskapet lagt store ressurser i å utvikle nye produksjonsteknikker.

 

Fremfor alt er det råmaterialenes sammensetning og form som skiller de nye produktene fra de øvrige. Vinyltråden har gjennomgått store forandringer, men selskapet ønsker ikke å si noe om detaljene omkring produktutviklingen.

  

Vårt mål er alltid å ligge i forkant, noe som merkes tydelig på Eight. Kolleksjonen er utformet spesielt for å tiltrekke motebevisste kunder med høye krav til kvalitet og er tilpasset morgendagens og storbyenes behov.

 

Ved utformingen av Eight har vi lagt mye fokus på å gi gulvene et urbant utseende. De skal både med tanke på utseende og bruk passe et høyt storbytempo, og den sobre, grafiske designen er tenkt å gi en beroligende effekt på stressede sjeler, avslutter Eklund.    

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no