Meny
07.11.2006

Nedsenkbar lensepumpe i rustfritt stål

Grindex lanserer Master Inox, den første modellen av selskapets nye, nedsenkbare pumpeserie Inox.

Serien består av tre lensepumper og tre slampumper, alle i rustfritt stål. De nye pumpene bygger på Grindex sine røde Proline-pumper, der alle delene av aluminium er erstattet med rustfritt stål. De rustfrie pumpene er utviklet og tilpasset for å klare ekstreme korrosjonsmiljøer, for eksempel gruver, prosessindustrier og skipsverft der pH-verdien ligger mellom to og ti.

 

Lensepumpen Master Inox er konstruert for å brukes i applikasjoner der vanlig pumper raskt blir ødelagt av korrosjon på grunn av den ekstreme pH-verdien i væsken som blir pumpet.

 

Mens en Proline-pumpe er utviklet i aluminium og tilpasset for å håndtere en pH-verdi på mellom fem og åtte, skal den rustfrie Inox-serien kunne klare å arbeide i miljøer med pH-verdi mellom intervallene to og ti.

  

Blant de tøffeste miljøene som man kan utsette en pumpe for, er lensepumping i koppergruver og i pH-nøytraliseringen av vannet fra røykgassrensing i kullkraftverk, sier Roger Olsson, salgssjef hos Grindex Sverige. Han forklarer at en vanlig standardpumpe blir ødelagt i løpet av noen måneder i slike miljøer.

  

I de nye Inox-pumpene er alle de støpte delene i syrefast, rustfritt står som standard. Mange pumper i Inox-serien har like reservedeler, får Ny Teknikk opplyst. Det forenkler servicen og minimerer reservedelslageret.

 

Pumpene har, i likhet med de øvrige lensepumpene fra Grindex, en innebygd lufteventil som gjør at pumpehjulet automatisk fungerer som vifte og kjøler motoren om pumpen skulle kjøres tørr.

 

Pumpene kan også utrustes med Smart, som er en elektronisk motorbeskyttelse som reduserer risikoen for motorhavari.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no