Meny
06.10.2006

Hitachi lanserer hybridkameraer

Hitachi lanserer nå de første videokameraene med både harddisk og DVD. Produsenten opplyser at kameraene er designet med tanke på brukervannlighet med den nyeste teknologien.

Med kameraet kan brukeren filme, redigere og brenne over på CD uten ytterligere utstyr eller programvare. Kameraene er nylig kommet i handelen og har en veiledende utsalgspris på kr. 6995 (DZ-HS301E) og kr. 8990 (DZ-HS303E).

 

Kameraene har en harddiskkapasitet på 8 GB og DVD som støtter alle de vanligste formatene: DVD-R, DVD-RW, DVD-RAM og DVD+RW. Totalt kan det lagres sju timer film i standard modus i kameraene.

 

Ny Teknikk får videre opplyst at den innbygde harddisken er beskyttet mot slag og støt gjennom støtdempet fest og en spesiell teknologi (ESP: Ekstra Sensory Protection), som stopper lese- og skriveoperasjoner dersom man er så uheldig å slippe kameraet.

  

De nye hybridkameraene forenkler tilværelsen for brukeren, sier Kenneth Bergman, produktsjef for Hitachi Digital Group i Norden. Alt som trengs for å filme, redigere og brenne på DVD, finnes i kameraet.

 

De enkle og logiske menyene gjør hele prosessen svært rask og enkel, samtidig som den gir brukeren store muligheter til personlige filmer og bildespill.

  

De nye modellene har en 2,7 ” LCD-skjerm i 16:9 bildeformat. Brukeren velger selv om innholdet på harddisken skal redigeres før det brennes på DVD. I manuell stilling vises en hurtigmeny med miniatyrbilder. Filmen kan også brennes på DVD i kronologisk rekkefølge. Kameraene har en USB2-tilkobling for overføring av innspilt materiale til PC.

  

Bildesensoren i modell DZ-HS303E er en 3,3 MegaPixel CCD som gir stillbilder og videofilmer i 16:9 bredbildeformat. Verktøyet Photo Capture gjør det mulig å hente stillbilder fra en filmsekvens som deretter lagres på et SD-minnekort.

  

Kenneth Morgan peker på en uytterligere finesse: Kameraene starter bare ett sekund fra standby, slik at sjansen til å fange opp virkelige ”gullkorn” er store.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no