Meny
04.09.2006

Skarbøvik Mekaniske inngår avtale med verdens største selskap

Skarbøvik Mekaniske AS har hittil i år doblet staben fra femten til tretti personer og vil snart ha behov for ti nye medarbeidere.

De er også blitt eneimportører i Norge for General Electric dieselmotorer, noe som gjør at disponent Stig Drønnen betegner det som nå skjer som det reneste eventyret.

  

Men vi trenger ikke legge skjul på at dette er et resultat av hardt arbeid og en utrolig dyktig stab, sier Stig Drønnen.

 

Avtalen med General Electric (GE) omfatter import av det man på fagspråket kaller medium speed-motorer fra 1600 hestekrefter (Hk) til 4500 Hk. Men Drønnen forteller at de også i løpet av neste år kan levere dieselmotorer på 6000 Hk.

 

GE er et amerikansk konsern stiftet i 1879. Ved inngangen til 2005 var det verdens største selskap målt etter markedsverdi. Selskapet har en verdi på cirka 379 milliarder US dollar.

 

GE er av det amerikanske tidsskriftet Forbes kåret til verdens mest anerkjente og respekterte bedrift. De har ca. 1500 medarbeidere bare i Norge.

 

Tåler juling

– Opprinnelig er dette motorer som ble laget for togdrift og industri, noe som borger for kvalitet. Når GE nå satser sterkere på bruk i maritime miljøer, er motorene laget med det for øye.

 

Dette er motorer som tåler juling, så det er ikke rart at de har vært i produksjon i over 30 år. De installeres blant annet i fiskebåter, ferger, slepebåter og supplyfartøy. Vi har en veldig kort leveringstid – fra 3–6 måneder, noe som er eksepsjonelt lavt i dagens marked.     

 

Dieselmotorene produseres i USA, og hovedlageret for oss er i Nederland. Det kan garanteres et meget godt utbygd reservedaleslager og til konkurransedyktige priser med levering over natten.

 

GE har også et verdensomspennende servicenettverk og er en av de største produsenter av denne typen motorer. De største veier over 20 tonn, så det er ikke noe småtterier det er snakk om. Jeg mener også at avtalen er med på å styrke det maritime cluster i vår region, sier Stig Drønnen.

 

Vil ha flere i jobb

Skarbøvik Mekaniske AS ble etablert i 1982 og har i dag over 30 medarbeidere. I løpet av året er det behov for ti nye medarbeidere, blant annet en salgsingeniør for motorer og en driftssjef som kan ta seg av den tekniske delen av Skarbøvik Mekaniske sin virksomhet.

 

De er lokalisert til Ålesund Skipsbase sitt anlegg i på Osholmen i Skarbøvik. Her ligger administrasjonsbygg, maskin-, montør & motor- rør, plate- og sveiseverksted samt stor dypvannskai og kraner.

 

Bedriften samarbeider også med andre, med stor dokkkapasitet og med muligheter til løft på hele 2800 tonn. Omsetningen i år vil nærme seg 30 millioner kroner, og i tillegg kommer inntekter fra agenturet med GE.

 

Avtalen med GE vil også skape ringvirkninger og gi bedriften et betydelig løft. Meningen er nå også at bedriften skal bygge aggregater for dieselelektrisk drift.

Allsidighet

– Vi er en allsidig servicebedrift for fiske-, kyst-, hav- og offshoreflåten samt for landinstallasjoner. Vi har servicebiler for oppdrag utenfor vårt anlegg. Og vi har ingen grunn til å underslå at Skarbøvik Mekaniske er kjent for ”å stå på”.

 

Vi er fleksible og kjent for å gjøre førsteklasses arbeid. Det er takket være en entusiastisk og høyt kvalifisert stab. I dag er det flest nordmenn og tyskere som arbeider hos oss, og foruten folkene på eget anlegg her på Osholmen, har vi folk ute på forskjellige skipsverft i hele fylket.

 

Vi benytter oss av eksterne samarbeidspartnere ved utførelser som går utover det vi selv utfører. Vi samarbeider der vi kan, og konkurrerer der vi må. Dette gir oss fortrinn i konkurransen om oppdragene.

 

Vi har gjennom årene hatt mye motgang, og det er ofte jeg har spurt meg om vitsen i å holde på. Det har ofte vært et blodslit. Derfor ser jeg det som skjer nå, som lønn for alt strevet, sier Stig Drønnen. 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no