Meny
04.09.2006

Nor-Fishing Innovasjonspris 2006 til NerPro

Selskapet NerPro AS ble tildelt Nor Fishing Innovasjonspris for 2006 på 100 000 kroner. Tildelingen skjedde under Nor Fishing-messen i august.

Om vinneren sier juryen at selskapet har utviklet en helt ny maskin på et område hvor lignende utstyr ikke har eksistert. En dristig satsning med høy grad av kompetanse. Produktet har et marked over hele verden.

 

Selskapet fikk prisen for å ha utviklet maskinen NetCutter 4 for renskjæring av garn. Dermed kan topp- og bunnline raskere komme til gjenbruk. Etter sigende finnes det ingen andre maskinelle løsninger i verden som utfører denne arbeidsoppgaven.

Garnskjæring tar både tid og er en tung operasjon for dem som utfører den. NerPros oppfinnelse er en klar nyvinning for fiskerinæringen.

  
Markedet for NetCutter 4 vil være de vel 100 store og små notbøteriene i Norge og andre kystnasjoner med stor andel garnbåter. I Norge er det i dag rundt 1500 garnbåter hvor alle garn renskjæres og monteres med ny garnline minst en gang pr. år.

  

Produktutvikler Geir Ketil Nerland startet utviklingsarbeidet for tre år siden og har fått finansiell støtte fra Innovasjon Norge og teknisk rådgivning fra SINTEF.

  

Følgende fordeler med NetCutter 4 fremheves:

● Styrker notbøterienes lønnsomhet

● Gir notbøteriene mulighet til å renskjære garn til en konkurransedyktig pris

● Gir kortere produksjonstid, og fiskeren får sine garn raskere tilbake fordi    

   behovet for reservegarn reduseres

● Gir god ergonomi og arbeidstilfredshet

● Fjerner muligheter for skader på tau og liner

● Har kapasitet på 15 garn pr. time, manuell skjæring er 3–4 garn pr. time

 

Stiftelsen Nor-Fishings Innovasjonpris skal være til inspirasjon og belønning for innsats for fornyelse, effektivisering, kvalitetsforbedring og økt lønnsomhet i fiskeri- og havbruksnæringen.

 

Prisen er på 100 000 norske kroner og et trykk av billed­kunstneren Karl Erik Harr. To andre som var nominerte til prisen, mottok en sjekk på 10 000 kroner og et diplom.

 

Det var Peter Taboada fra Spania for produktet Petfrost – et vannrensning­ssystem, og Statoil AS Norge for å ha utviklet en ny hylseolje som reduserer utslipp av miljøskadelige oljer.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no