Meny
04.09.2006

AquaFence SEMI 3 klar for masseproduksjon

Versjon 3 av AquaFence SEMI er nå klar for masseproduksjon. – Vi har gjort betydelige forbedringer som gjør det semipermanente flomvernet sikrere og raskere å sette opp.

Det finnes nå ingen løse deler, sier oppfinner og gründer Thor Olav Rørheim i AquaFence.

De siste to årene har Rørheim brukt mye tid på å videreutvikle AquaFence SEMI. Hensikten med forbedringene har både vært å komme frem til et enda mer flomsikkert produkt og muligheter for å få til en standardisert masseproduksjon.

 

Minimerer feilmontering

– Vi har jobbet kontinuerlig med å fjerne enkelte svakheter fra de første versjonene. Versjon 3 har ingen løse deler. Alt fra stagene til pakningen for tetning mot vanngjennomtrengning er nå integrert i hvert flomelement. Vi minimerer derved mulighetene for feilmontering når anlegget settes opp, og at det mangler deler. I tillegg kan vi levere anlegget i en egen container, sier Rørheim.

 

Skjold i PVC-duk

– Dessuten har vi utviklet et skjold i PVC-duk, som kan trekkes fra topp til bunn på innsiden av flomvernet. Det hindrer drivgods i å sette seg fast i stagene og derved svekke flomvernet. Skjoldet er standardløsning på versjon 3 av AquaFence SEMI, fortsetter Rørvik.

  
AquaFence SEMI skal produseres i to standardutgaver. Begge flomelementene, som fortsatt skal produseres i Playwood, er to meter lange og har to høyder – 60 og 120 cm.

   På produksjonssiden har AquaFence inngått avtale med Slåttland Mekaniske Industri AS (SMI) i Rakkestad i Østfold.

  
Selskapet ble etablert i 1987 og retter seg spesielt mot hydraulikkindustrien samt mot kunder innenfor prosess- og offshoreindustrien. SMI er i dag en av markedslederne på produksjon og levering av hydraulikkontruksjoner til det norske markedet.

Innenfor samme kompetanseområde produserer og leverer SMI komplette prosesspakker som består av rørsystemer og stålkonstruksjoner bygd for offshore og maritime spesifikasjoner.
« Tilbake

 CMS by Makeweb.no