Meny
07.08.2006

Fulltreffer for nasjonalt designtreff i Risør

Over 300 deltakere meldte sin interesse for designtreffet 100%Risør som ble gjennomført 15. og 16. juni.

100%Risør er et samarbeid mellom Risør kommune, designorganisasjonene i Norge, Innovasjon Norge og Aust-Agder fylkeskommune. I tillegg har Norsk Kulturråd og Sørlandets Kunstmuseum støttet prosjektet på den kunstneriske siden.

 

Med en av Norges mest anerkjente designere, industridesigner Johan Verde som kreativ leder, ble arrangementet et fyrverkeri med inspirerende foredrag, debatter, utstillinger og god mat kreert av Trond Moi. En konkurranse om å utforme Norges første designhotell ble lansert under arrangementet.

  
For andre år på rad ble designtreffet arrangert i den store industrihallen i Risør sentrum. Arkitekter, interiørarkitekter, bedriftsledere, studenter og designere innenfor industridesign, grafisk design, klesdesign og møbeldesign fra hele landet hadde tatt veien til Risør.

  
Dette er det eneste i sitt slag i Norge og er et møtested for designfag, kunstfag og næringsliv, forteller en fornøyd prosjektleder, Nina Gresvig. – De lokale bedriftene som stilte ut, har gitt positive tilbakemeldinger og har fått god dialog med mange av designerne.  

  
Magne M. Viggen presenterte et skisseforslag på eksteriøret av et nytt designhotell. Historien om ballastplantene som kom til Risør via skip dannet utgangspunktet for hans skisser til hotellet.

  
Kurator Bradly Quin fra London holdt et foredrag om tekstile teknikker og hvordan disse kan anvendes i større arkitektoniske konstruksjoner. Fleksibiliteten i teknikkene skaper mer spenstige og nye utforminger i landskaps-/veiprosjekter og byggeprosjekter.

  
Risørs befolkning fikk sammen med deltakerne under designtreffet se mannekengoppvisning med 15 norske klesdesignere. I alt var det nærmere 500 mennesker som fikk gleden av å se det siste innenfor norsk klesdesign.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no