Meny
07.08.2006

Brannvarsler beskytter hørselshemmede

For personer med nedsatt hørsel kan overnattinger borte innebære fare.

Akkurat som for personer med normal hørsel, er det viktig at hørselshemmede blir beskyttet av en fullgod brannalarm. Kanskje kan Deafgard være løsningen.

 

Det trådløse systemet reagerer på alarm fra vanlige brannvarslere i løpet av noen sekunder. Systemet skal være særlig godt egnet for personer som sover, ettersom en vibrasjonsplate, som er plassert under puten, i kombinasjon med kraftige lysblink, vekker den sovende.

 

Alarmen kan også brukes som vekkerklokke. Denne portable brannalarmen er både sikker og praktisk. Den krever ingen installasjon og fungerer med det samme.

 

Deafgard er praktisk på mange steder og øker tryggheten hjemme, på hotellet og på reiser, sier Caroline Tesch i det svenske Brand & Utrymningsteknik.

  

Ifølge Caroline Tesch tar systemet i bruk flere sikkerhetsforanstaltninger. I tillegg til at Deafgard alarmerer både med lyssignaler og vibrasjon, har den dobbelt batterikapasitet. Dessuten blinker en lampe i god tid før det er tid for batteribytte.

  

Alarmen skal være særlig godt egnet på hoteller, i eldreboliger, på sykehus og lignende.

Helseinstitusjoner og hoteller bør ha alarmen i beredskap slik at de kan plukke den fram når de får besøk av personer med nedsatt hørsel.

 

På visse hoteller kan gjesten ta brannalarmen med hjem og føre opp prisen på hotellregningen, sier Caroline.

 
For nærmere informasjon, se www.brandsakerhet.nu eller send e-post til caroline@brandutrymning.se

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no