Meny
06.02.2006

Ny elektrisk 3-hjuling fra Nissan

Med introduksjonen av Nissans nye 3-hjuling med AC-teknikk begynner en ny tidsregning, skal vi tro Nissan Forklift.
TX-serien oppgis å sette ny standard når det gjelder ergonomi, komfort og sikkerhet. TX-serien leveres i kapasiteter fra 1,25 til 2 tonn og skal passe både i produksjons- og lagerbedrifter. Den skal være lett å manøvrere. Kjørehastigheten er 15 km/t med last og 16 km/t uten last.

Sikkerhet
RRS-systemet (Risk Reduction System) i TX-serien skal bidra til truckførerens sikkerhet og komfort. Systemet omfatter følgende elementer:

- god sikt
- Mast Lock System (hydraulikksystemet er låst dersom føreren forlater setet)
- Svingekontroll (nedsatt fart ved svinging)
- Løftekontroll (restriksjon i løftehastighet ved stor kjørehastighet)
- Anti Roll Back System ved bakkekjøring
- Parkeringsbrems med låseknapp

Nissans AV-kontroller overvåker hele tiden status for trucken. Informasjon om kjørehastighet, løftehastighet, akselerasjon og bremser kan leses på en skjerm, og med fingertupp-spaker og retningsvelger integrert i armlenet kan truckføreren alltid ha en hånd på rattet.

Effektivitet
Selskapet opplyser at de legger stor vekt på produktivitet og økonomi, og at truckføreren skal ha en god arbeidsplass. Betjeningsspaker er plassert rett ved siden av førersetet integrert i armlenet.

Pedalene er plassert som i en personbil. Når foten tas vekk fra akselerasjonspedalen, eller når kjøreretningen endres, bremser trucken automatisk, og kjørehastigheten settes ned. Rattet kan forhåndsinnstilles slik at rattkula alltid befinner seg i ønsket posisjon.
  
Nissan TX er utstyrt med tre systemer for tilbakelading av strøm til batteriet og en lasteavhengig hydraulisk servostyring. Serviceintervallet for TX-serien er økt til 1200 timer. Serien er utstyrt med et feilsøkingsprogram.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no