Meny
05.02.2006

Svensk mus mot sykefravær

Ifølge en fersk undersøkelse kan en ergonomisk utformet datamus redusere sykefraværet.
Over 80 prosent av norske fysioterapeuter og osteopater mener at en ergonomisk utformet tohåndsmus er belastningsforebyggende. Det viser en undersøkelse gjennomført av Ergoption, som fører en svenskutviklet tohåndsmus på det norske markedet.
  
Undersøkelsen viser også at 78 prosent av respondentene mener at denne typen datamus kan bidra til å forebygge ømme ledd, slitasjeskader, hodepine, stiv nakke og andre musebruksrelaterte sykdommer.

Millioner å spare
– Ifølge Rikstrygdeverket koster sykefravær grunnet belastningsskader fra kontorarbeid 11 milliarder kroner hvert år. Dette skyldes i stor grad manglende fokus på ergonomisk tilretteleggelse av arbeidsplassene. Det er mange millioner å spare på å tilrettelegge arbeidsplasser ergonomisk, sier daglig leder Mikael Karlsen i Ergoption.
  
Han får støtte fra fysioterapeut og osteopat Chris Andersen. – De fleste bedrifter og offentlige virksomheter kjemper en kontinuerlig kamp for å redusere det kostbare sykefraværet. Men problemet må tas med roten, ved å legge arbeidsplassene ergonomisk tilrette for de ansatte.

Stikkordet er forebyggende tiltak, sier han, og forteller at det som kjennetegner tohåndsmusen, og som gjør at den er ergonomisk riktig utformet, er at den har håndleddsstøtte for begge hender, og at selve musenavigeringen foregår med en styrestav.
  
Datamusen har også en rekke ferdigprogrammerte funksjoner som forenkler arbeidssituasjonen. Prisen på en tohånds datamus tilsvarer ifølge importøren kostnaden for én dags sykefravær.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no