Meny
05.02.2006

Ny, stor malingsfabrikk åpnet i Zhangjigang

12. januar åpnet Jotun en ny fabrikk i Zhangjiagang, utenfor Shanghai i Kina. Fabrikken, som er en av de største og mest moderne malingfabrikkene i Kina, er en investering på over 200 millioner kroner.
Konkurransen om talenter er sterk i Kina, og rekruttering, opplæring og utvikling av de ansatte har vært kritisk for vår suksess, sier divisjonsdirektør, Esben Hersve. Dette er basert på en langsiktig strategi, kvalitetsprodukter og et internasjonalt nettverk av Jotun-selskaper som kan betjene globale kunder. Jotun omsetter for rundt 500 millioner kroner og har nesten 600 ansatte i Kina.

–Vi tror etterspørselen etter vår maling vil fortsette å øke, særlig frem mot de Olympiske Leker i 2008 og Verdensutstillingen i 2010, sier Hersve. Jotun maler og beskytter allerede 20 prosent av verdens handelsflåte, med mer enn 10 000 fartøyer hvert år.

Kina er et av de viktigste landene i det marine verdensmarkedet og spås kraftig vekst de neste ti årene. Jotun tar markedsandeler og har hatt en omsetningsvekst på over 40 prosent årlig.

Sterk tilstedeværelse i Kina
Den nye fabrikken var nødvendig for å betjene stadig flere kunder, opplyser selskapet, som nå har to selskaper i Kina: Jotun COSCO Marine Coatings Co. Ltd. og Jotun Coatings (Zhangjiagang) Co. Ltd. Hovedkontoret ligger i Shanghai, men Jotun er også representert i Hong Kong, Guangzhou, Chengdu, Wuhan, Tianijing, Beijing og Dalian.

De to fabrikkene ligger i Guangzhou og Zhangjiagang. Ambassadøren i Beijing, Tor Chr. Hildan og generalkonsul i Shanghai, Fred Nomme, deltok i åpningen sammen med en rekke representanter fra kinesiske myndigheter og representanter fra Røde Kors. Den humanitære organisasjonen arbeider med opplæring i førstehjelp og sikkerhet i kinesiske gruver med bistand fra Jotun.

Ny forsknings- og utviklingsavdeling
Jotun, som er ledende med sitt Multicolor-system i store deler av Sørøst-Asia, satser også på å videreføre suksessen med blandemaskiner og et rikt fargeutvalg hos Kinas fargeforhandlere. Prosjekter som flyplasser, hoteller og skoler vil også bidra til Jotuns vekst.
  
I tillegg til investeringen i fabrikken, som har en produksjonskapasitet på 70 millioner liter, satser Jotun på en ny forsknings- og utviklingsavdeling i Kina. Adm. dir., Geir Bøe, overlater ledelsen i Jotun Coatings (Zhangjiagang) Co. Ltd. til Bård Tonning fra 1. mars. Tonning er sikker på at satsingen vil gi gode resultater i tiden som kommer og ser fram til å utvikle Jotun i Kina videre.
  
Jotun har vært til stede i Asia i mer en 40 år og har mer enn 20 av disse vært en aktør på det kinesiske markedet.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no