Meny
27.11.2005

Grafisk display gir visuell intelligens og økt sikkerhet

Datek Industrielektronik AB, som har utviklet industrielle fjernkontrollsystemer med digitale teknikker, har introdusert et grafisk display for bruk med sitt D2801 MIDI-system.
Med sin mulighet for å vise både tekst og symboler kan displayet bedre den totale systemfunksjonaliteten, bedre tilbakemeldingene til operatøren og gi mulighet for spesialtilpasning av informasjonsvisningen til det enkelte bruksområdet.

Det er utformet for å fungere med selskapets eksisterende D2801 MIDI-system. Dette er en radiobølgebasert fjernkontrollenhet som er utviklet for tøffe industrielle bruksområder som EOT-kraner, lastekraner, borerigger og vinsjer.

Fjernkontrollsystemet har innebygd semidupleks for toveis operasjon og støtter inntil 60 funksjoner som kan brukes samtidig. Det har også modus for flere operatører hvor inntil tre operatører kan kontrollere én til tre kraner, enkeltvis eller parvis. 
  
Fleksible displayalternativer
Systemet er programmerbart med Dateks konsept for parameterprogrammering. Det er  fleksibelt ved at informasjonen kan vises på mange måter og i mange former, og linjediagram kan brukes i kombinasjon med tall og tekst. Det gir mulighet for kundespesifikke grafiske løsninger.
  
I sin standardform kan displaysystemet motta data via digitale innsignaler, i analog form eller via en seriell buss (RS-232, RS-422 og R485) i henhold til Dateks protokoller. Datainnmating skjer over samme frekvens som kontrollsignaleringen.

Displayinformasjon kan kontrolleres slik at den er sekvensdreven; det kan for eksempel angis prioritet for alarmer.
  
Displayet har et stort visningsområde med 128 x 64 piksler som måler 60 x 30 mm, som gjør det mulig å vise maksimalt 160 tegn (åtte rader med 20 tegn hver).

Det finnes også et alternativ for to forskjellige skriftstørrelser slik at større tegn kan vises. De to skriftstørrelsene kan brukes atskilt eller samtidig. Både tekst og symboler kan vises og er kompatible med standard og utvidet ASCII.
  
Displayet har sin egen prosessor som er beskyttet mot fysiske og kjemiske angrep. Det er bare elektronikken i displaymodulen som er montert i den ytre displayenheten. Det er lett å skifte ut denne delen hvis den skades, også ute i felten.

For nærmere informasjon, ring 46 (0)8 534 101 50 eller se www.datek.net

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no