Meny
03.11.2005

Internasjonale matfestival åpnet:Kongekrabbens tur

Kokkenestor Eivind Hellstrøm fra restaurant Bagatelle åpnet den internasjonale kongekrabbefestivalen i Vadsø 13. oktober.

Kongekrabben er en fargerik ressurs. Skreien og seien har vært ingrediens i kokkemesterskap tidligere, og nå er det kongekrabbens tur. Den kommer til å bli en stjerne, nå som den er plukket ut som råvare til Bocuse d’Or i Lyon i januar 2007, sa Hellstrøm i åpningstalen.
  
Polar Spectacle var en forrykende kulturell festival med kongekrabben i hovedrollen. Det er andre året denne festivalen arrangeres, og i år ble den gjennomføret i samarbeid med Eksportutvalget for fisk. – Det er veldig bra at festivalen holdes der krabben holder til, sa Hellstrøm.
  
Med seg til Vadsø hadde Hellstrøm seks lovende kokker som kjemper om å bli Norges deltaker i den prestisjefylte konkurransen Bocuse d’Or i Lyon i januar 2007. De startet med å slakte kongekrabber på ekte fiskers vis: med å ta tak i klørne og knekke den over båtrekka.

Lokale fiskere tok også kokkene ut på kongekrabbefiske i Varangerfjorden. Der fikk de et lynkurs i å ta opp teiner, sette ut teiner, koke krabber og ikke minst spise kjøttet så rykende ferskt og naturelt som du bare kan få det. Kilde: www.seafood.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no