Meny
03.11.2005

Kompatibel kromatering

RoHS-direktivet setter krav til grenseverdier av blant annet seksverdig krom. Derfor vil overflatebehandling av metaller ved kromatering bli problematisk når RoHS-direktivet trer i kraft.
Kromatering benyttes for å optimalisere korrosjonsegenskaper, som grunning for lakk og for bedret elektrisk ledningsevne over tid. Særlig for produktene aluminium har prosessen bred anvendelse.

Elma Electronic AG i Sveits, som er leverandør av mekaniske løsninger til elektronikkindustrien, opplyser til Ny Teknikk at de har utviklet og tatt i bruk en ny type RoHS-kompatibel overflatebehandling som erstatter fargeløs kromatering.

Den nye prosessen er verifisert med hensyn til EMC og miljøtester. Visuelt er prosessen lik som for kromaterte detaljer. De som kan påberope seg unntaksbestemmelsene, vil fortsatt kunne benytte gul og klar kromatering.
  
Elma Electronic opplyser at de har utviklet en ny serie kortrammer, Type 12K. Disse er behandlet med RoHS-kompatibel overflate. Andre produkter vil også bli lagt over til ny prosess i god tid før RoHS-direktivet trer i kraft.

Elma har i samarbeid med Fox Electronics allerede levert RoHS-kompatibel mekanikk til norske kunder. For nærmere informasjon, se www.foxelectronics.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no