Meny
03.11.2005

Ny el-oppvarmet snø- og dråpeutskiller fra Munters

Munters har utviklet en ny løsning for avising som effektivt skal eliminere snø- og ispartikler. Den beskytter inntaksfiltre fra å bli tettet igjen av snø og is.
Den nye modulen har fått navnet DFH, og ifølge produsenten skal den effektivt fjerne fuktighet i form av snø- og ispartikler. Separatoren er klargjort for montering som luftinntak på anlegg i kaldt klima med høy luftfuktighet og er spesielt egnet for marint bruk.
  
Is kan tette igjen åpningene på et luftinntak i løpet av 30 minutter, noe som fører til en fullstendig blokkering av luttilførselen. Filtre som tilstoppes av snø, fører til store trykkfall og reduserer luftmengdene til kritiske nivåer. Dersom snø ødelegger filteret, er det som regel nødvendig å utbedre dette, før luftinntaket kan tas i bruk på nytt.
  
DFH-modulen består av to hoveddeler – en separator og en styreenhet. Separatoren har vertikale profiler som er utstyrt med varmeelementer. Snø- og ispartikler smelter etter at de lander på den varme overflaten.

Når de har smeltet, sørger gravitasjonen for at de renner ned og dreneres gjennom et oppvarmet avløp. Styreenheten overvåker at de elektriske varmeelementene bare er innkoblet når det er nødvendig. Avhengig av bruksområde kan styreenheten omfatte en integrert FI-bryter, følere og ytterligere elektriske komponenter.
  
Markedssjef Olga Krejci Halkovova forteller at DFH-modulen for separering av snø og ispartikler kan konfigureres for ulike kapasiteter og driftssituasjoner, slik at man får den best mulige kostnadseffektive løsningen.

Med sitt store utvalg av følere kan DFH-modulen lettere tilpasses forskjellige værforhold, noe som reduserer effektforbruket. Den er også konstruert for å kunne brukes ved svært lave trykkfall, noe som igjen gir lavest mulige driftskostnader, sier markedssjef Olga Krejci Halkovova.

DFH-modulen for separering av snø og ispartikler oppgis å beskytte marine fartøyer av enhver klasse og ethvert bruksområde, ved effektiv eliminering av snø- og ispartikler i kaldt klima. Den skal kunne tilpasses ethvert bruksområde etter ønske, fordi materialene som benyttes, er beregnet for marint bruk.
 
For nærmere opplysninger, se: www.munters.se

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no