Meny
03.11.2005

Rå feiekost fra Tellefsdal

For noen er sluttresultatet og effektiviteten det viktigste ved valg av utstyr. Det er i hvert fall tilfellet hos Berghem Snøservice i Oslo som nylig investerte i en ny feiemaskin.
Vi trengte en maskin som virkelig gjorde rent bord på byggeplassen til det nye sentralsykehuset på Lørenskog, sier Jan Tore Bergheim. For å holde asfalten fri for fastkjørt søle, betongrester og støv måtte vi lete etter en spesiell feiekost med spesielle egenskaper.

Dagfinn Sand hos Eik & Hausken hjalp oss med å sette sammen den rette feiekosten til den nye New Holland TVT 190-traktoren. Selv om våre ønsker til arbeidsbredde og ekstrautstyr var uvanlige, hadde ikke Tellefsdal noen problemer med å sette sammen den riktige kosten for oss, fortsetter Jan Tore Bergheim.

Fordi traktoren er så stor, valgte vi en feiemaskin med hele tre meters kostevalse som vi festet i vegvesenplata på traktoren. Skrapa foran på maskinen gjør grovarbeidet før feiekosten, mens det bak kostevalsen er montert en spylebom med høytrykksdyser som rengjør i dybden etter kosten.

Resultatet denne kombinasjonen gir, er helt utrolig bra. Høytrykkspumpa drives av kraftuttaket og sitter sammen med en 3000 liters vanntank i en ramme på 3-punksfestet.

En høytrykkspistol med 20 meter slangetrommel øker bruksområdet betraktelig samtidig som kosten alltid kan spyles ren etter bruk. Vi hadde høye forventninger til kosten sier Jan Tore Bergheim, og FKM-kosten innfrir så absolutt!

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no