Meny
24.10.2005

Fleksibelt monteringsbord fra MaxMove

Det lille vestbotniske teknikkselskapet MaxMove, som tidligere har fått flere prestisjefylte ordrer fra bl.a. Boeing, Volvo Buss og Bombardier Transportation, har fått en ny velrenommert kunde.
Det dreier seg om BT Products i Mjölby, som eies av japanske Toyota. De har bestilt 16 flyttbare monteringsbord til en ny produksjonslinje for trucker.

Vi er naturligvis veldig glade for denne ordren. For oss var det en utfordring å løse de kravene som BT Products stilte, forteller administrerende direktør i MaxMove, Göran Eckeström.

Kravet når det gjaldt den nye produksjonslinjen, var at monteringsbordene skulle være ergonomiske, fleksible og med en løftekapasitet på tre tonn.
  
Løsningen ble at MaxMove, sammen med løftebordsprodusenten Marco i Ängelholm, utviklet et monteringsbord som er ”selvgående”. Det betyr at ved produksjonen av en truck følger ikke bordet noen skinne eller flyttes med truck eller travers til neste stasjon.

Forflytningen utføres av en person som ved hjelp av en et tilkoplet manøverpanel enkelt styrer hele ekvipasjet med millimeterpresisjon. Dette skjer ved hjelp av et skråstilt hjul som flytter plattformen bakover, framover, sidelengs og diagonalt, samt at det kan rotere plattformen 360 grader.

Det oppnås full fleksibilitet ved at monteringsplattformen kan styres til hvilken som helst del av produksjonslokalet. De ulike monteringsplattformene behøver derfor ikke ligger etter hverandre slik som ved tradisjonell montering.
  
For BT Products innebærer det at man slipper å montere traverser eller legge skinner i gulvet, noe som er svært kostbart. Med den nye produksjonslinjen oppnås en produksjonstakt på 180 trucker i uken. 
  
Både med tanke på logistikk og ergonomi er dette en bra og fleksibel løsning, mener Göran Eckerström, som tror at det også er mange andre produsenter som kunne dra nytte av en slik løsning.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no