Meny
16.10.2005

Kjøkkenvifte med TV

Flatskjermer blir stadig vanligere på kjøkkenet. Siste nytt er kjøkkenvifte med innebygd TV.
Tidligere i år kom kjøleskapet med TV-skjerm i døra. På byggmessen Bygg Reis Deg på Lillestrøm er det Norges-premiere for kjøkkenvifter med integrert TV-skjerm. Nå kan du se på TV mens du lager mat, uten så mye som å snu på hodet, sier markedssjef Torgrim Haaberg i Siemens Husholdningsapparater.

Skjermen er 17 tommer og viser høykvalitetsbilder i bredformatet 16:9. Fjernkontroll følger med, og for den avanserte kan både video, DVD og CD-spiller kobles til. Eller en datamaskin, slik at du kan surfe deg fram til nye matoppskrifter.

Mer integrert
Kjøkkenet er i ferd med å bli den nye stua. Folk oppholder seg mer på kjøkkenet enn før. Derfor vil vi høre og se det samme der som i stua, sier Håberg. Informasjonssjef Erik Andersen i interesseorganisasjonen Elektro- og elektronikkbransjen deltok nylig på verdens største messe for forbrukerelektronikk i Berlin. 
  
Utviklingen av apparater med integrerte TV-skjermer er bare i startgropa. I Berlin ble også verdens første mikrobølgeovn med TV-skjerm presentert. Kjøkkenet er på full fart inn på teknologimessene, sier Andersen.

Flat suksess
Det er de flate fjernsynenes inntog som har satt fart på utviklingen. Plassen på kjøkkenbenken er som regel ganske liten. Fjernsyn med lysrør tar for stor plass mellom alle husholdningsapparatene. Nå er det problemet løst, sier Andersen. Folk ønsker seg TV på kjøkkenveggen også. Da kjøper vi dem gjerne litt mindre.
  
Det er en klar trend at folk kjøper flatskjermer på 15, 16 og 17 tommer til å ha på andre rom enn i stua, og da oftest på kjøkkenet.

Til skjermen får du praktiske festeanordninger som gjør at flatskjermen trekkes fram etter behov, eller kan snus i flere retninger, sier Christian Brekke i Elkjøp.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no