Meny
04.09.2005

Ny langrennsdrakt fra Swix

Swix har utviklet en helt ny konkurransedrakt for langrenn og skiskyting.
Den nye langrennsdrakten ble lansert, og brukt av de norske utøverne, under VM i Oberstorf i vinter. Langrennsdrakten er et resultat av et samarbeid med NTNU hvor målet har vært å komme frem til en konkurransedrakt med optimal aerodynamisk utforming.

– Det er turbulensen som utgjør den største bremsekraften ved utforkjøring, forklarer Brit Pettersen Tofte som er produktansvarlig for Swix Techwear. – Derfor reiste vi til NTNU’s vindtunnel i Trondheim med et antall ulike konkurransedresser i bagasjen. Etter mange tester mot blant annet alpin- og skøytedresser har vi designet en dress med optimal utforming for langrenn, forteller hun.
  
Drakten har spesielle meshpaneler, som reduserer turbulensen på de mest vindutsatte partiene. Vindtunneltestene viste at armer og ben er de mest utsatte partiene på kroppen ved utforkjøringene.

I tillegg er drakten laget i PowerLycra som gir musklene støtte og effektivt reduserer vibrasjoner i musklene. For ytterligere å minske langrennsdraktens vindmotstand er sømmene tapet med en elastisk tape. Testene og beregningene ved NTNU viser at ved optimale forhold kan den nye dressen spare flere sekunder på et 15 km renn. 
 
Denne typen prosjekter gir oss uvurderlig kunnskap innenfor nye områder og gir oss en mulighet til å kunne tilby våre toppatleter de nyeste og beste produktene. Det interessante er at denne kunnskapen om ny teknologi og nye materialer også kan brukes på våre øvrige produkter i fremtiden, sier Tor Ottosson som er tekstilansvarlig for R&D på Swix Sport. 

Langrennsdrakten blir å finne i ledende sportsbutikker fra september, under navnet Swix Pro Fit. Den leveres både i hel og todelt modell. Veiledende utsalgspris er kr 1999

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no