Meny
04.09.2005

Donaldson med nye filteranlegg

Donaldsons kompakte, nye DFPRO-filteranlegg skal være særlig velegnet til filtrering av røykgasser fra laserskjæresystemer.
DFPRO skal være de eneste røykgassfilteranlegg på markedet med ovalformede filterpatroner. Disse skal gi et høyere effektivitets- og ytelsesnivå og samtidig spare både energi til luftrensingen og verdifull plass på produksjonsgulvet.

DFO- og DFPRO-filteranlegg er fremtidens generasjon av Donaldsons patenterte Dowflo-filteranlegg. Produsenten opplyser til Ny Teknikk at ovale filterpatroner gir mer plass til luftgjennomstrømming gjennom filternalegget, og samtidig reduseres risikoen for slitasje på filtermediet.

De ovale filterpatronene er den karakteristiske teknologien som brukes i Donaldsons amerikanske Downflo Oval 1-støvfiltre. DFPRO-filteranlegg med ovale filtre er en videreutvikling av Donaldsons DF+-sortiment av filtre som er konstruert med Dowflo-filtreringsteknologi og runde patronfiltre.
  
DFPRO-røykgassfilteranlegg til laserskjæring inneholder Donaldsons Ultra-Web filtermedie, en nanofiberteknologi som filtrerer røykgasser fra laserskjæring som inneholder forurensede stoffer og støv.

Støvet filtreres på filtermediets overflate med hurtigere avrensing og større filtreringseffektivitet, ifølge produsenten. Rengjøringen, som foregår med trykkluft, skal gi en bedre og lettere rensing enn ved konvensjonelle filtermedier som kan bestå av flere lag med forskjellig tetthet, som er laget av cellulose, polyester eller en blanding av disse.

Ultra-Web Oval filterpatroner skal ifølge produsenten sikre lang levetid med konstant lavt trykkfall. DFPRO-røykgassfilteranlegg er designet med en integrert gnistfanger med lavt trykkfall til filtrering av laserrøyk.

Etter det Ny Teknikk får opplyst, skal DFPRO-filteranlegget lett kunne tilpasse til det spesifikke filtreringsformålet, og det skal være enkelt og hurtig å installere, vedlikeholdsvennlig med lett adgang til filterpatronene og dessuten støysvakt i drift med maksimum ventilatorstøy på 65 dB.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no