Meny
04.09.2005

Norsk gruppe besøker Doosan og opplever mye nytt –

Doosan, Koreas niende største foretak, overtok Daewoo Heavy Industries i april i år, like før den toårige ”husmessen” DIMF - Daewoo International Machine Tool Fair.
En norsk delegasjon på 21 personer reiste til Korea for å se hva som ble tilbudt og kom tilbake med stjerner i blikket!

Daewoo Heavy Industries har bygd seg opp til å bli en av verdens største produsenter av verktøymaskiner, og Doosan er en ledende aktør innenfor tungindustri (atomkraftverk, avsaltingsanlegg, store dieselmotorer, gassturbiner og mye mer) og er på de fleste av sine kjerneområder nr 1 eller 2 i verden.

Mye nytt
Daewoo Heavy Industries er nå omdøpt til Doosan Infracore. Navnet Infracore spiller på infrastruktur og kjernevirksomhet (core activity) og Doosan har et greit mål – å bli verdens største og mest konkurransedyktige leverandør av utstyr for infrastruktur.

Her ser de store utviklingsmuligheter, og det er planlagt en enorm satsning blant annet på videreutvikling av verktøymaskindivisjonen. På husmessen, som var den femte i rekken, viste Doosan Infracore frem 55 verktøymaskiner hvorav 20 var nye modeller og 2 såkalte konseptmaskiner som viser noe av det man kan vente seg i fremtiden.
  
Doosan har hatt stor suksess med de nye maskinene for komplettmaskinering – type MX – og de nye TT-maskinene med to revolvere og to spindler. Det ble i år vist nye modeller av både MX og TT, og flere er planlagt.
  
Det ble vist flere nye horisontale maskineringssentre med til dels ny teknologi som tar sikte på å måle seg med de beste i verden på kvalitet og effektiv maskinering.
  
Serien av vertikale maskineringssentre utvides stadig, med både mindre, raske maskiner og med større ”heavy duty”-maskiner. Samlet teller Doosan’s program mer enn 110 modeller, så her kan de fleste behov dekkes!
  
Doosan’s mål er å bli den mest effektive og mest konkurransedyktige produsent i verden. Bak disse store ambisjonene står Doosan-gruppen med en samlet omsetning i 2004 på 73 milliarder NOK og et årsresultat på 3,7 milliarder NOK.

”Heavy industry”
Vi fikk anledning til å besøke Doosan’s hovedanlegg for produksjon av komponenter til kraftverk (turbiner, generatorer mm).

Denne divisjonen heter Doosan Heavy Industries, og det var ”heavy industry” de fleste av gjestene aldri har sett maken til! Smipresser på 13 000 tonn med manipulatorer som kunne ta 100 tonn tungt gods med en temperatur på 1200C var imponerende å se i drift, portalfresemaskiner i gigantstørrelse hadde de hele 12 stykker av, og mange andre enorme verktøymaskiner. En av de mange portalkranene løftet 400 tonn.
  
Fabrikkanlegget dekker 4,3 millioner kvadratmeter og har selvfølgelig sin egen store dypvannshavn som kan ta verdens største skip. Det var et enormt anlegg, og både organiseringen og produktiviteten så ut til å være meget effektiv.

Mye i vente
Doosan er 109 år gammelt og Koreas eldste konsern. Med Doosan som aktive eiere, som ser en stor fremtid for den nyervervede verktøymaskindivisjonen, kan man vente en serie nye maskiner både i standardutgave og avanserte utførelser.
  
For å bli størst er Doosan meget bevisst på at de også må bli best. Når nye modeller presenteres, er det bare markedsledere som er sammenligningsgrunnlag, og tekniske spesifikasjoner skal ikke være dårligere på noen områder.
  
Som man vil forstå, er det et firma med store ambisjoner som nå sitter i føreretet, og hos alle de besøkende var det en ganske samstemmig oppfatning av at ”dette har de gode muligheter til å greie”.
  
Neste store internasjonale fremvisning for Doosan Infracore vil bli på EMO i Hannover i september. Her vil Doosan ha en av de største standene og presentere en del av de nyhetene vi fikk se i Korea.
  
Norsk representant for Doosan Infracore (Machine Tool Division) er P.A. Bachke Ytterligere opplysninger fåes ved henvendelse på tlf. 22 37 74 00 eller info@pabachke.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no