Meny
04.09.2005

Omfangsrikt konferanseprogram fra Technoport

Teknologifestivalen Technoport, som arrangeres i Trondheim 19.–22. oktober, har satt sammen et rikholdig og bredt konferanseprogram.
Over 40 seminarer, foredrag, kurs og workshops er nå klare, med en rekke tungvektere blant foredragsholdere, deltakere og arrangører, alle samlet under Technoport-paraplyen.

Programmet fordeler seg jevnt utover Technoports fire teknologiområder: Innovasjon, Helse og IT, IKT og Energi, olje og gass.

– Vi er utrolig fornøyde med at vi har fått til et så bra program allerede det første året, sier prosjektleder Eileen Brandsegg. – Og vi hadde ikke fått det til uten alle aktørene fra de ulike områdene som bidrar på arrangørsiden, som Statoil, Telenor, Innovasjon Norge, NTNU, Sintef, St. Olavs Hospital og mange andre. 

Framtid og framsyn i Teknologihovedstaden
Blant høydepunktene i programmet finnes konferanser som Eksportens dager, med tema ”Internasjonalisering av tjenester og kunnskap fra Trøndelag”, en internasjonal Remote Monitoring Conference som fokuserer på ”The Arctic Challenge” og et seminar om framtidas høyteknologiske hjem i regi av Smarthusforum.

På seminaret “Medisinsk teknologi” møter deltakerne internasjonalt ledende forskere, teknologer og leger innenfor feltet bildediagnostikk og minimal invasiv bildestyrt behandling som viser fremtidens muligheter og nye løsninger for behandling. 
  
I tillegg til konferansene har vi også et eget matchmakingprogram hvor det legges til rette for målrettet kontakt både mellom deltakerne på konferanseprogrammet og utstillerne på Technoport-utstillingen, sier Brandsegg. – Her vil aktørene ”matches” etter egne preferanser og egenskaper, og vi regner med mange fruktbare møter på denne arenaen. 
 
Kjente navn på alle områder
Av foredragsholdere på Technoport-konferansene kan nevnes Chessgründer Idar Vollvik, som vil snakke om ledelse av kreative bedrifter, mens adm. dir. i Telenor, Fredrik Baksaas, skal ha et foredrag om “hva som kreves for å lykkes med store internasjonale engasjement, og hvordan ta norske suksesser ut i verden”.
  
Både Knut Åm og Frederic Hauge skal innlede om framtida for olje- og energisektoren, og overlege Ronald Mårvik vil gi et innblikk i Fremtidens Operasjonsrom ved St. Olavs Hospital, som inneholder teknologi som er enestående i verden, med live-overføring fra operasjonsrommet.
  
Technoport er en Teknologifestival i Trondheim som arrangeres for første gang 19.–22. oktober, et samarbeid mellom Statoil, Telenor, Sparebank1 Midt-Norge, Sintef, Reinertsen, NTNU, Sintef, Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag Fylkeskommune og Trondheim Kommune.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no