Meny
04.09.2005

Nye 100 millioner til vindkraft

Enova tildeler Bessakerfjellet Vindmøllepark 100 millioner kroner i investeringsstøtte.
Av de fem søkerne i denne utlysningsrunden er det dette prosjektet som har vunnet fram som det mest kostnadseffektive. Enova utlyste 12. mai en ny tilskuddsordning for vindkraft, med søknadsfrist 27. juni.

Ordningen bygger på de samme prinsipper som investeringsstøtteordningen som hadde søknadsfrist 15. november 2004, der Enova støttet tre prosjekter med i alt 246 millioner kroner.
  
Gjennom investeringsordningen ønsker Enova å støtte prosjekter som kan igangsettes raskt, og ordningen retter seg derfor mot prosjekter som har fått konsesjon fra NVE.
  
Det er TrønderEnergi AS som står bak Bessakerfjellet Vindmøllepark, som ligger på kysten av Nord-Trøndelag. Vindmølleparken vil kunne produsere 155 GWh energi, noe som tilsvarer elektrisitetsforbruket til ca. 20 000 personer.

Dette er et nytt og viktig skritt mot den politiske målsettingen om at det i 2010 skal produseres tre TWh vindbasert energi i Norge. Tre TWh tilsvarer neste hele Oslo bys årlige forbruk av elektrisitet, sier adm. direktør Eli Arnstad i Enova.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no