Meny
04.09.2005

Ny type terrassematerialer - med 25 års garanti

I sommer ble det introdusert et nytt tremateriale for uteplasser som har fått navnet Trex.
Materialet skal være miljøvennlig og består av like deler gjenvunnet trevirke og resirkulert plast. Materialet oppgis å være ekstremt vær- og vannbestandig og behøver minimalt vedlikehold.

Trex terrassematerialer til gulv- og rekkverk blir nå tilgjengelig for nordmenn. I statene er produktene blitt svært populære, og det er solgt terrassematerialer tilsvarende en meter bred vei fra Oslo til Tokyo. Materialene skal være spesielt godt egnet for norske forhold med kupert terreng, røffe værforhold og store svingninger i temperatur.
  
Den nye typen terrassematerialer er basert på like deler gjenvunnet trevirke og resirkulert plast. Materialene har boliggaranti mot råte, forringelse av fukt, oppsprekking og oppflising. Ved normalt bruk garanteres materialene å holde i 25 år uten verken beis eller impregnering for beskyttelse.
  
Terrassematerialene skal være ekstremt vær- og vannbestandig og skal egne seg godt i kontakt med bakken, som til landskapsforming, gangveier og bassengomgivelser samt til brygger.
  
Materialet kan varmes og dermed formes i buer tilpasset terrenget. Dette gir store muligheter for å skape uteplasser utenom det vanlige. Vanlig verktøy for tre benyttes ved oppsett av terrasser, rekkverk og brygger.

Plankene holdes pene ved vasking med grønnsåpe og hageslange. Etter det Ny Teknikk får opplyst, inneholder Trex-materialet ingen giftige konserveringsmidler, og kan dermed kastes sammen med annet byggeavfall. Prisen ligger på omlag det dobbelte av vanlig trykkimpregnert plank.

8 mill. kvadratmeter
Hittil har Trex solgt 8 millioner kvadratmeter terrassematerialer, hovedsaklig i USA. Det tilsvarer en gangvei, 1 meter bred, fra Oslo til Tokyo i Japan. Hvert år forvandler Trex Company hundretusener av tonn med gjenvunnet kappved og resirkulert plast til terrassematerialer.

Det meste av råstoffet kommer fra gjenvunnede trepaller og sagflis og resirkulerte handleposer i plast. Trex Company kjøper omtrent 135 000 tonn brukt polyetylen og et tilsvarende kvantum kappved og sagflis av harde tresorter hvert år.

Dette er materiale som normalt ville endt opp på søppelfyllinger. Firmaet har anslått at de mottar omtrent 50 % av de resirkulerte handleposene som er tilgjengelige på markedet i USA.

For nærmere opplysninger kontakt Sture Chr. Pilegård, Trex Norge, tlf. 920 34 551, spilegaard@trex.com eller Tove Lise Foss, Renommé,  tlf. 9078 4591, tove@renomme.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no