Meny
20.02.2024

30 år siden Imsdaleventyret startet

Da Imsdal en vinterdag i februar i 1994 skulle lansere kildevann på flaske, var det mange som var skeptiske. Å selge vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara. Men skeptikere tok feil.

I flere tusen år har vannet strømmet ut fra den underjordiske kilden i naturskjønne Imsdalen ved foten av Rondane. Imsdalkilden var lenge en vel bevart hemmelighet blant jegere og fiskere i dalen. Det krystallklare kildevannet har blitt grundig filtrert helt naturlig gjennom enorme sandmasser, og i dag tappes kildevannet direkte fra kilden over på flasker, akkurat slik naturen skapte det.

- Det tok ikke lang tid før dette rene og friske produktet ble favoritten til folk på farten som ønsket seg et godt og sunt alternativ til brus, juice, kaffe og andre mindre sunne drikker, sier Josefine Hagatun, merkevaresjef for Imsdal i Ringnes.

Da Imsdal under OL på Lillehammer i 1994 lanserte kildevann fra Imsdal på flaske, var det mange som var skeptiske. - Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara. 30 år senere – med fasiten i hånd – kan vi trygt si at skeptikerne tok feil, forteller Hagatun.


Folk på farten

Salg av kildevann på flaske ble raskt en suksess og starten på en helt ny trend.

Imsdals visjon var at det skulle bli vanlig å se unge gutter og jenter skulle gå nedover Karl Johans gate med en flaske Imsdal i hånden. Det skulle ikke ta mange år før visjonen ble realisert.

– I Norge er vi så heldige at vi stort sett har rent og godt vann i springen. Norske familier trenger ikke store mengder Imsdal i kjøleskapet hjemme. 80 prosent av salget vårt går til folk som er på farten uten tilgang til rent, godt vann, forteller Hagatun.

Startet en ny trend

Det har vært tappet vann fra kildene i Imsdalen siden tidlig på 1970-tallet, men på den tiden ble det meste eksportert til utlandet. Rundt 1990 kjøpte Ringnes rettighetene til Imsdalkilden, men det var først etter lanseringen av merkevaren Imsdal under OL i 1994 at vann uten kullsyre tok av som kategori i Norge.

– Det Imsdal greide fra dag én, var å skape et marked helt fra bunnen av. 30 år etter er vi stolte av å fortsatt være kategorikaptein, sier Josefine Hagatun.

Ny smak

Imsdal var også først ute med å lansere smaksatt kildevann helt uten sukker, eller kalorier. I dag får du Imsdal med smak av sitron, fersken og bringebær i tillegg til det originale kildevannet. Og i disse dager kommer nyheten Imsdal med smak av hylleblomst & lime, avslutter Hagatun.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no