Meny
30.09.2019

25-årsjubilant med suksess(er)

Det var Harald Raadal som var gründeren. 24. mai 1994 ble drømmen hans til virkelighet. Den drømmen fylte i mai 25 år. Åtte år senere solgte han bedriften – og Harald Raadal Maskin AS, ble til HR Maskin AS.

Det var den 196 år gamle ærverdige, og høyst oppegående Rakkestad Sogneselskap SA, som ble den nye eieren. De trengte en ny daglig leder. Aage Solbrekke ble headhuntet. Alt var på stell!
   – I dag kan vi skilte med en komplett portefølje av stålbearbeidende maskiner og tilbehør, forteller Solbrekke. Altså kjernebor og kjernebormaskiner, samt maskiner for ulik bearbeiding av stålrør og plater.

Suksess med import
Som ledende leverandør av magnetbormaskiner og kjernebor, er HR Maskin AS eneimportør for Rotabroach kjernebor og magnetbormaskiner. Et merkenavn som med tiden har blitt et begrep.
   – Et varmerke vi med suksess har bygd i opp i Norge siden sent på 80-tallet. I tillegg representerer vi også kjente produkter for rør og platefasing, rørbøying, kapping og ventilering i ATEX/EX-områder samt verktøy for undervannsarbeider, sier Solbrekke fornøyd.
   Men suksessen skyldes ikke kvalitetsproduktene alene.
   – Nei, bak dette ligger hardt og målrettet arbeid. Det kreves både kompetanse og høy servicegrad for å bli nr 1 i Norge. Og ikke minst bli værende der! påpeker Solbrekke.
   Nå kan den solide bedriften briljere med å ha med seg rundt 350 industriforhandlere på laget.
   – Alle 350 gjør en uvurderlig innsats for det endelige resultatet, fremhever den blide sjefen.
   Han trekker frem et eksempel på hvordan de kan takle et hasteoppdrag:
– De ringer fra en boreplattform i Nordsjøen og trenger kjernebor, NÅ. Det er natt.  Borene må være på Helioporten i Bergen innen kl. 09:00. Vi ringer og vekker taxisjåføren og sender ham av gårde over fjellet fra Østfold. Innen kort tid er borene levert.
 
Nok en suksess
Solbrekke innrømmer at de følte finanskrisene i 2008-2009 som litt ubehagelige. 2010 så de for første gang et snev av røde tall.
   65-70 prosent av omsetningen var basert på offshore. HR Maskin leverte blant annet bormaskiner, kappemaskiner, ventileringsvifter til eksempelvis sveisehabitat på boreplattformer.
   Oljebransjen var i fritt fall. 2014 ble dermed året for omstilling. Nye utfordringer!
– Jeg har 33 års erfaring fra landbruket, og fant kjapt ut at det vi solgte var like aktuelt for landbruk og anleggsmaskiner som noe annet, poengterer Solbrekke.
   Dette ble nok en suksess for kjerneborspesialisten.
   – Vi hadde en bitteliten dupp i 2015 – deretter gikk det bare rett opp! Og der har vi vært siden, forteller han med et stort smil.
2018 bød på enda nye positive opplevelser for bedriften.
   – Da fikk vi agentur for Grammer  førerstoler for landbruk, anlegg og maritim sektor og seter for mannskapsbåter på sjøen. Et nytt marked for oss, men desto mer spennende, konkluderer Solbrekke. – Mye av de samme kundene også her, tilføyer han.

Et marked i endring
Den 25 år gamle jubilanten har gått fra 3 til 10 ansatte på kort tid. Nye agenturer og nye markeder gjorde at de ikke bare trengte nye folk, men også folk med annen bakgrunn enn før.
   – En ingeniør ble nylig ansatt, og flere med ulik bakgrunn er på trappene, avslører Solbrekke.
   Han forteller videre at oljebransjen har tatt seg opp, men absolutt ikke er der den var.
   – Verden blitt mye mindre gjennom internett. Markedet er i stadig endring. Vi må hele tiden være på hugget. La alle få vite om vår kunnskap og leveringsdyktighet, understreker Solbrekke.
   1. oktober lanserer selskapet sin nye hjemmeside og nettbutikk.
   – Vi må være synlige. Vi må være på 24/7. Dette er viktig hvis vi skal kunne lykkes i nye markeder. Akkurat nå ser fremtiden meget lys ut, slår han fast.
   – Nye prosjekter er under utvikling. Spennende prosjekter. Litt annerledes prosjekter. Det er alt jeg kan røpe i denne omgang, avslutter daglig leder i HR Maskin, Aage Solbrekke.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no