Meny
05.02.2015

12 kilometer ga stor oppgradering; nå venter resten av verden

Etter sommeren pakket hele NEO-huset ned nesten 30 år med forskning og utvikling i pappesker og satte kursen mot nye oppgraderte lokaler. Helt nødvendig på mange områder, ifølge Ketil Gorm Paulsen, administrerende direktør i NEO Monitors.  

I 29 år har Norsk Elektro Optikk (NEO) drevet banebrytende høyrisikoforskning og utvikling innenfor elektro-optikk fra bortgjemte lokaler over en bilforhandler på Lørenskog. De siste 11 årene har lokalene vært delt med NEO Monitors, som er salg-, service- og produksjonsdivisjonen innenfor laserbaserte gass- og støvmålere. Tiden var inne for en oppgradering.
   – Vi sultet etter forandring og forbedring, og med veksten vi har opplevd de siste årene, var tiden inne, sier Paulsen.
   Hele virksomheten har flyttet inn i et 3500 kvadratmeter stort lokale over to plan på Skedsmokorset. Her har NEO og NEO Monitors gjort et skikkelig løft for å effektivisere produksjonen og inspirere til mer forskning og utvikling.
   – Vi har fått mer plass, mer lys og generelt mye bedre arbeidsmiljø. Våre forskere, utviklere og montører jobber mye og sitter med arbeid som krever den største presisjon. Gode arbeidsplasser og belysning er derfor avgjørende, sier Paulsen.

Fra Romerike til hele verden
Det nye lokalet er bare et godt steinkast unna Kjeller og bidrar til å holde Nedre Romerike på verdenstoppen innenfor teknologisk forskning og utvikling.
   – Hovedvirksomheten til NEO Monitors er leveranse av laserbaserte gass- og støvmålere til industri over hele verden. Våre løsninger sørger for mindre utslipp, høyere sikkerhet og bedre økonomi. Vi lever av å være best på det vi lager, og i løpet av de siste årene har vi blitt blant de største i Europa innenfor vår nisje, sier Paulsen.
   NEO Monitors driver ikke masseproduksjon. De fleste leveranser er kundespesifiserte, og mange av dem krever mye tilpasning. Dette setter krav til produksjonen.
   – Vi leverer mye til blant annet gigantmarkeder som Asia, der vår type teknologi ikke er benyttet tidligere. Dette har gitt store utslag på produksjon og resultater, med et rekordår i 2013 og det som ser ut til å bli et nytt rekordår i 2014. Våre nye lokaler skal hjelpe oss å serve kunder bedre. Vi går en meget spennende tid i møte her fra nye lokaler på Skedsmokorset, sier Paulsen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no