Meny
03.01.2015

110 år med innovasjon i sveising og skjæring

Høsten 2014 ble 110-årsjubileumet for ESAB Welding & Cutting Products markert. ESAB er et verdensledende selskap innenfor sveise- og skjæreteknologi med den bredeste og mest komplette serien av produkter og løsninger for industrien. Selskapet er representert i nesten hvert eneste land i verden, har produksjonsanlegg på fire kontinenter og over 8700 ansatte.

 

ESABs innovasjonsfylte historie begynte i 1904, da Oscar Kjellberg, en pionér innenfor sveising, fikk registrert et håndskrevet patent på den dekkede elektroden. Kjellbergs oppfinnelse var mer enn introduksjonen av et nytt produkt; det representerte starten på den moderne tid innenfor sveising. Denne revolusjonerende oppfinnelsen innebar også starten på Kjellbergs selskap, Elektriska Svetsnings- Aktiebolaget, forkortet ESAB.

Banebrytende innovasjoner
Gjennom årene har ESAB «brakt sveising til verden» med banebrytende innovasjoner. Selskapet var blant annet først ute med utviklingen av sveisemetodene TIG (Gas Tungsten Arc Welding – GTAW) og MIG (Gas Metal Arc Welding – GMAW) og fant opp den første friksjonssveisemaskinen. Innovasjonene fortsatte gjennom hele andre halvdel av det tyvende århundre, og i det nye årtusenet har vi vært vitne til nye standarder innenfor høyhastighets pulverbuesveising (Submerged Arc Welding – SAW) og neste generasjons ICE-prosess. ESAB-teknologien brukes innenfor nesten hvert eneste område av sveising og skjæring og er med på å skape et mangfold av produkter som brukes i alle mulige slags miljøer, fra havbunnen til det verdensrommet.
  Etter hvert som etterspørselen etter nye løsninger innenfor sveising og skjæring fortsetter å vokse, utvides også ESABs produktserie med det mest avanserte utstyret innenfor lysbue- og gassveising, manuelle og automatiserte plasmaskjæreprodukter, CNC-skjæresystemer, sveiesautomatisering og robotteknikk. Disse støttes av et utvalg av forbruksvarer, tilbehør og personlig verneutstyr (PPE) for sveising.

Oppkjøp og diversifisering
I 2014 kjøpte selskapet opp Victor Technologies, en ledende produsent av løsninger innenfor skjæring, gasskontroll og sveising. Oppkjøpet har utviklet ESABs produktportefølje videre, slik at den nå har det bredeste utvalget av løsninger for den verdensomspennende sveise- og skjæreindustrien. Victor har – i likhet med ESAB – en lang historie med innovasjon bak seg og feiret nylig sitt hundreårsjubileum.
   Som del av Colfax Corporation, et av verdens ledende diversifiserte produksjonsselskaper, er ESABs verdier tuftet på kontinuerlig teknisk innovasjon og sterk fokus på å fylle behovene til selskapets enorme kundebase.

Se www.esab.no/110 og www.esab.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no