Meny
06.08.2018

100 unge gründerspirer skal lære å bygge fremtidens selskaper

5.-9. august samler Innovasjon Norge 100 unge mellom 18 og 25 år som vil utvikle talent og egenskaper for å starte og lede egen bedrift.

Samlingen foregår på Høyskolen i Innlandet på Lillehammer.
   -Hver sommer arrangeres det politiske ungdomsleirer der deltakerne lærer om politikk, samfunn og ledelse. Dette er vår versjon for de som vil skape og utvikle Norges fremtidige globale selskaper, sier Pål T. Næss, direktør for Gründere og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge.
   Når Emax arrangeres for 7. gang på Høyskolen i Innlandet på Lillehammer samles unge fra hele Norge som vil lære om innovasjon og entreprenørskap. Deltakerne jobber i team, og skal utarbeide konkrete bedriftsideer og forretningsplaner for videre utvikling. De vil bli utfordret på blant annet lederegenskaper, samarbeids- og vurderingsevne, og blir evaluert av en intern jury. 
   Vinnerlaget får en reise til London sammen med vinnerne av den svenske versjonen av Emax, der de får bli kjent med nordiske oppstartselskaper som har eller er i ferd med å etablere seg i et av verdens raskest voksende teknologimarkeder. 
-Vil starte bedrifter som gjør en forskjell
   Temaet for årets Emax er bærekraft, og deltakerne skal jobbe med bedriftsidéer som svarer på ett eller flere av FNs bærekraftmål. De får også delta på foredrag og workshops ledet av andre unge gründere.
   -Mange unge ser på bærekraftmålene som en selvfølgelig og forretningsmessig lønnsom del av det å starte bedrift. I fjor hadde vi ikke som et krav at idéene som ble presentert måtte være bærekraftige, men samtlige av løsningene svarte allikevel på ett eller flere av FNs bærekraftmål, sier prosjektleder for Emax Ove Haaversen-Westhassel. 

Ambisiøse deltakere fra hele landet 
Unge fra hele Norge og med bred og ulik bakgrunn deltar på samlingen. Søkerne må demonstrere hvorfor de ønsker å lære om innovasjon og entreprenørskap, og mange har allerede startet eget selskap eller studentbedrift. 
   -Ikke alle som deltar på Emax kommer til å starte eget selskap, men uansett hvilken bransje man går inn i, alene eller som del av en eksisterende bedrift, vil innovasjon være en del av hverdagen. Disse dagene forbereder ungdommene på utfordringene som kommer, og gir dem et mer bevisst forhold til entreprenørskap, sier Næss.

Foto: Kicki Nilsson/Innovasjon Norge

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no